Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Υποψήφιος... με το ζόρι!

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ένας πολίτης της Αμαλιάδας, όταν διαπίστωσε ότι στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για το δήμο Ήλιδας, αναγράφεται το όνομά του, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος!
Πρόκειται για τον κ. Διονύση Σπανόπουλο, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε από γνωστούς και φίλους ότι στα αποτελέσματα αναγράφεται το όνομά του και μάλιστα με μηδέν σταυρούς δίπλα, έπαθε σοκ και χθες προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα και έτρεχε στο τμήμα εκλογών της Νομαρχίας Ηλείας, για να δει τι ακριβώς είχε συμβεί, προκειμένου να αποκαταστήσει τα πράγματα.
Είχε μείνει ήσυχος
Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα ‘Πατρίς', για το πρωτοφανές συμβάν, το οποίο όπως λέει του έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον περίγυρό του, αφού εμφανίζεται ως υποψήφιος που δεν ψήφισε καν ο ίδιος τον εαυτό του! «Πριν τις εκλογές, είχα πει στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Νικολόπουλο, επειδή κατέβαινε ως αδέσμευτος συνδυασμός, θα κατέθετα υποψηφιότητα. Ωστόσο, για δικούς μου λόγους στη συνέχεια δεν θέλησα να συνεχίσω και όταν διαπίστωσα ότι το όνομά μου βρισκόταν στο συνδυασμό και ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας μαζί με τα υπόλοιπα ονόματα, πήρα τον κ. Νικολόπουλο, πήγαμε στο Πρωτοδικείο και υποβάλλαμε αίτηση αποχώρησης από το συνδυασμό» λέει ο κ. Σπανόπουλος.
Πράγματι, στην ανακήρυξη που έγινε στις 23 Οκτωβρίου από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ο κ. Σπανόπουλος, στην απόφαση 15/2010 αναγράφεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Γιώργου Νικολόπουλου. Μετά την αίτησή αποχώρησης όμως, δύο ημέρες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας προχώρησε στην έκδοση διορθωτικής απόφασης με αριθμό 19/2010, στην οποία αναγράφεται ότι απαλείφεται το όνομα του κ. Σπανόπουλου από το συνδυασμό του κ. Νικολόπουλου.
Κατόπιν αυτών των ενεργειών, ο κ. Σπανόπουλος έμεινε ήσυχος, μέχρι που άρχισαν να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα με τους σταυρούς και ο δικό του όνομα να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους με μηδενικό αποτέλεσμα, χωρίς το όνομα να υπάρχει στο ψηφοδέλτιο που υπήρχε στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών. «Έπαθα σοκ, είδα το όνομά μου υποψήφιο με το συνδυασμό και μηδέν σταυρούς δίπλα. Έγινα ρεζίλι και όλοι λένε ότι δεν ψήφισα ούτε τον εαυτό μου».
Βεβαίωση από τη Νομαρχία
Χθες ο κ. Σπανόπουλος απευθύνθηκε στη Νομαρχία Ηλείας και έλαβε βεβαίωση από το τμήμα εκλογών, σύμφωνα με την οποία βεβαιώνεται ότι το όνομα του κ. Σπανόπουλου είχε απαλειφεί, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Αδέσμευτο Κίνημα Πολιτών Ήλιδας» του κ. Γιώργου Νικολόπουλου.
«Στη Νομαρχία μου είπαν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω κακής πληροφόρησης μεταξύ των δύο υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Σπανόπουλος. Και πράγματι, κάπου εκεί φαίνεται ότι βρίσκεται και η αλήθεια. Γιατί στο τμήμα εκλογών αρχικά καταχωρήθηκε το όνομα του κ. Σπανόπουλου, αφού αναγραφόταν στην πρώτη ανακήρυξη του Πρωτοδικείου και έμεινε έτσι στις καταστάσεις, χωρίς να ληφθεί υπόψη η διορθωτική απόφαση, γι' αυτό και ο ίδιος φέρεται ως υποψήφιος χωρίς να είναι στην πραγματικότητα.
Ένα λάθος που μπορεί να φαίνεται μικρό, εξαιτίας του οποίου όμως προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση.
πηγη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια