Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο τυχεροί είμαστε!

Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής :
τυχεροί
* 57 Ασιάτες
* 21 Ευρωπαίοι.........
* 14 Αμερικάνοι (Βορράς και Νότος)
* 8 Αφρικανοί
* 52 Άντρες, 48 Γυναίκες
* 70 Έγχρωμοι
* 30 Λευκοί
* 89 Ετεροφυλόφιλοι
* 11 Ομοφυλόφιλοι
* 6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί.
* 80 θα έχουν κακές συνθήκες διαβίωσης
* 70 θα είναι αγράμματοι
* 50 θα είναι ανειδίκευτοι
* 1 θα πεθάνει
* 2 θα γεννηθούν
* 1 θα έχει computer
* 1 μόνο θα έχει ανώτατη εκπαίδευση
Aν δεις τον κόσμο από αυτή την οπτική, θα δεις πόση ανάγκη από αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, υπομονή και εκπαίδευση έχουμε.  Σκέψου λοιπόν :
* Εάν αυτό το πρωινό ξύπνησες υγιής ... είσαι πιο χαρούμενος από 1.000.000 ανθρώπους που δεν θα επιζήσουν μέχρι την άλλη εβδομάδα!
* Εάν δεν έζησες πόλεμο ... την μοναξιά ενός κελιού, την αγωνία του βασανιστηρίου ή την πείνα… είσαι πιο χαρούμενος από 500.000.000 ανθρώπους αυτού του κόσμου!!
* Εάν μπορείς να μπεις σε μία εκκλησία χωρίς τον φόβο της φυλάκισης ή του θανάτου ... είσαι πιο ευτυχισμένος από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη!
* Εάν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σου.. εάν έχεις παπούτσια και ρούχα ... εάν έχεις κρεβάτι και στέγη... είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων του πλανήτη!
* Εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα στο πορτοφόλι σου και μερικά νομίσματα στον κουμπαρά σου … ανήκεις στο 8% των ανθρώπων του πλανήτη που ζουν καλά!
* Εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι τυχερός ... γιατί δεν ανήκεις στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν μπορούν να διαβάσουν και έχεις computer! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια