Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα ζωή για τον 7χρονο με τα 4 πόδια & 4 χέρια

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός Deepak Paswaan, είναι σαν να ξεναγεννήθηκε, όπως χαρακτηριστικά λένε οι γονείς του.
Πρόκειται για ένα αγοράκι που γεννήθηκε με 4 χέρια και 4 πόδια, το οποίο είχε δημιουργήσει μαζική “θρησκευτική” υστερία στην Ινδία!
Χιλιάδες προσκυνητές έσπευδαν να προσκυνήσουν το παιδάκι, βέβαιοι πως πρόκειται για μετενσάρκωση του θεού Vishnu!
Η θεότητα Vishnu, συχνά απεικονίζεται με τέσσερα χέρια και αυτό για τους πιστούς Ινδουιστές ήταν αρκετό να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα πως ο 7χρονος είναι “θεός”! Ο μικρός Ντιπάκ Κουμάρ (που το όνομά του σημαίνει “φως”), αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά. Αν και η... εικόνα του έδινε την εντύπωση πως έχει τέσσερα χέρια και πόδια, στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Η σπάνια περίπτωση του Ντιπάκ!
Η μητέρα του έμεινε έγκυος σε δίδυμα αλλά κατά τη διάπλαση των εμβρύων στη μήτρα, ο Ντιπάκ “απορρόφησε” το αδερφάκι του. Τα επιπλέον μέλη που έχει στο σώμα του είναι του δεύτερου εμβρύου και προεξέχουν από το στέρνο του.

Στο φτωχικό χωρίο της Ινδίας κανείς δεν πίστευε πως ο Ντιπάκ θα καταφέρει να επιβιώσει, αμέσως μετά τη γέννηση του!
Τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται με παρόμοια προβλήματα συνήθως πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού!
“Όσα επιβιώνουν πέφτουν θύματα ανθρωποκτονίας”, υποστηρίζει η οργάνωση Save the Children, για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ενα κοριτσάκι με το ίδιο πρόβλημα, τα κατάφερε!
Η περίπτωση του Ντιπάκ, δεν είναι μοναδική στην Ινδία. Το 2007, η 2χρονη Lakshmi Tatma που επίσης είχε γεννηθεί με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, χειρουργήθηκε με επιτυχία. Πριν από την επέμβαση, το κοριτσάκι εντιμετωπιζότανε ως “θεότητα” και δεκάδες προσκυνητές έσπευδαν να την προσκυνήσουν!
Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με τον 7χρονο Ντιπάκ. Η οικογένεια του, αν και ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, κατάφερε με τη βοήθεια των τοπικών αρχών να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 δολαρίων που απαιτείται προκειμένου να υποβληθεί ο μικρός σε εγχείρηση. Στην φωτογραφία δεξιά τον βλέπετε αμέσως μετά την επέμβαση!
Ποιος είναι ο θεός Vishnu
Ο θεός Vishnu είναι ένας από την Ινδουιστική Θεϊκή Τριάδα (Βράχμας-Βίσανος-Σίβας). Στον Ινδουισμό θεωρείται παντοδύναμος και προστάτης των ανθρώπων που κινδυνεύουν. Κατεβαίνει στη Γη για να διδάξει την αλήθεια και να διώξει μακρυά τις συμφορές.
Κρατάει στα χέρια του ένα ρόπαλο και συχνά απεικονίζεται με τέσσερα χέρια! Οι ινδουιστές θεωρούν πως είναι ο θεός των απλών, ταλαιπωρημένων ανθρώπων που δείχνει συμπάθειά στην ανθρώπινη δυστυχία!
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δεκάδες φτωχοί άνθρωποι έτρεχαν καθημερινά στο σπίτι του 7χρονου Ντιπάκ, ελπίζοντας σε βοήθεια! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια