Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι πρώην κι εσύ... Love VS. Hate

Τελικά τον/ την μισείς ή τον/ την αγαπάς;
Δεν έχεις ξεκαθαρίσει μάλλον τι γίνεται μες στο μυαλό σου για να μπερδεύεσαι τόσο. Υπάρχουν φορές που σου λείπει και πιάνεις τον εαυτό σου να τον/ την αναζητά ...αλλά δε θέλεις κατά βάθος. Σε πλήγωσε και δεν αξίζει να είναι μαζί σου. Σε άφησε μόνο-η και έφυγε με άλλη-ο. Τότε γιατί υπάρχει ακόμα μέσα σου;
 Τι αισθάνεσαι για τον/ την πρώην σου;
Νιώθεις το μεγάλο crush μαζί του/ της ακόμα και τώρα που έχει περάσει καιρός; Ή απλά έχεις μια εκδίκηση μέσα σου που θέλεις να βγει;
Απάντησε ειλικρινά στις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου σκεπτόμενος–η ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που πλέον δεν είναι μαζί σου και δες τα αποτελέσματα....

1. Όταν σκέφτεσαι εκείνον/ εκείνη νιώθεις:
α. έρωτα/ αγάπη ακόμα
β. τίποτα
γ. αηδία /μίσος

2. Σου είχε πει ψέματα για κάτι σοβαρό και το έμαθες. Πως αντέδρασες;
α. τον/ την συγχώρεσα
β. νευρίασα λίγο αλλά οκ
γ. σκοτωθήκαμε/ χωρίσαμε

3. Πως νιώθεις πλέον όταν ακούς το όνομα του/ της;
α. όμορφα
β. δε το ακούω
γ. δε θέλω να το ακούω

4. Μαθαίνεις νέα του/ της από τρίτο πρόσωπο;
α. αρκετά συχνά
β. αν τύχει
γ. δε θέλω να ξέρω τίποτα
5. Αν μάθαινες πως είναι στο νοσοκομείο σοβαρά τι θα έκανες;
α. θα πήγαινα εννοείται
β. θα έστελνα λουλούδια και ευχές/ τίποτα
γ. θα μάθαινα καθημερινά εάν είναι καλά από κάποιον τρίτο

6. Κάποιος σου λέει πως βρήκε άλλον/ άλλη. Τι νιώθεις;
α. πίκρα/ σφίξιμο στο στομάχι
β. ούτε κρύο, ούτε ζέστη
γ. θέλω να τον/ την σκοτώσω

7. Τυχαία τον/ την συναντάς στο δρόμο...
α. του/ της μιλάς αλλά η καρδιά σου πάει να σπάσει
β. του/ της μιλάς σα να μη τρέχει τίποτα
γ. τον/ την κοιτάς με έντονο βλέμμα και φεύγεις

8. Μαθαίνεις ότι παντρεύεται. Εσύ;
α. χαίρεσαι που βρήκε κάποιον να τον/ την αγαπάει περισσότερο
β. πας στο γάμο να ευχηθείς
γ. θα ήθελες πολύ να τους τα διαλύσεις όλα

9. Οι αναμνήσεις που έχουν μείνει από τη σχέση σας είναι;
α. όμορφες
β. αδιάφορες
γ. πικρές

10. Θα ήθελες να τον/ την εκδικηθείς ποτέ;
α. δε νομίζω
β. όχι
γ. ναι

Περισσότερα α
Αγάπη
Μπορεί και να περίμενες άλλη απάντηση αλλά αυτό που πραγματικά νιώθεις είναι αγάπη για το πρόσωπο αυτό. Μέσα σου θα ήθελες να είστε ακόμα μαζί και νοσταλγείς πράγματα και καλές καταστάσεις που είχατε περάσει. Όλα τα βλέπεις σαν τραγικές συμπτώσεις. Έχεις καλές και κακές αναμνήσεις αλλά δε μπορείς να κρατήσεις κακία στο πρόσωπο αυτό. Μαθαίνεις νέα του/ της από ενδιαφέρον. Θα τριγυρνά μάλλον για πάντα στο μυαλό σου όπου και με όποιον/ όποια είσαι.
Περισσότερα   β
Αδιαφορία
Εάν έχεις δώσει περισσότερες από 5 β απαντήσεις εε εντάξει δε σε νοιάζει και πολύ για εκείνον/ εκείνη. Τον/ την έχεις ξεπεράσει θα έλεγα. Ό,τι σκέφτεσαι πλέον είναι μόνο αναμνήσεις που υπάρχουν. Όταν αναφέρεσαι στο πρόσωπο του/ της δεν νιώθεις έντονα συναισθήματα να σε κατακλύζουν. Αν μάθαινες πως παντρεύεται μπορεί και να πήγαινες στο γάμο του/ της σαν φίλος/ φίλη. Άνετα μπορείς να προχωρήσεις σε κάτι καινούριο στη ζωή σου.
Περισσότερα   γ 
Μίσος
Στην πραγματικότητα δεν είναι μίσος αυτό που νιώθεις. Είναι μια απωθημένη «αγάπη». Θέλεις να πονέσει και εκείνος/ εκείνη όπως πονάς ακόμα εσύ. Θέλεις να τον/ την εκδικηθείς γιατί μέσα σου θα ήθελες να είστε ακόμα μαζί και να μην έχουν συμβεί κάποιες καταστάσεις. Τον/ την σκέφτεσαι συχνά και δε μπορείς να προχωρήσεις σε κάτι άλλο όσο κι αν το προσπαθείς. Για να το ξεπεράσεις θέλει πολύ χρόνο. Μέχρι τότε όλοι οι στίχοι των καψουροτράγουδων (Γονίδης – Με πειράζει κτλ..!) θα στον/ στην θυμίζουν.
Περί αισθημάτων... 
Η αγάπη και το μίσος είναι αισθήματα.
Τα πιο δυνατά από όλα στο κόσμο.
 Η αδιαφορία πάλι δεν είναι. Αρκετοί μπλέκονται στο να ξεχωρίσουν τις παραπάνω έννοιες και να τις κατατάξουν σωστά στο μυαλό τους.
Όταν λοιπόν κάποιος τρέφει μίσος για το πρώην άλλο του μισό, τρέφει ακόμα αισθήματα για εκείνο όπως κι αν μεταφράζονται αυτά.
 Όσο κι αν δε το δέχεται. Όσοι πιστεύουν σε αυτό που λέει πως αν μισείς κάποιον κατά βάθος τον αγαπάς δεν κάνουν και πολύ λάθος. Η αγάπη μπορεί να τραπεί σε μίσος εύκολα και το ίδιο εύκολα πάλι σε αγάπη.
Αν ρωτήσεις μια κοπέλα που χώρισε πρόσφατα με τον αγαπημένο της επειδή εκείνος την απάτησε για παράδειγμα, τι αισθάνεται και σου απαντήσει πως τον μισεί θανάσιμα και θέλει να τον σκοτώσει στο ξύλο τότε αυτό είναι η αγάπη που έτρεφε μέχρι πριν μάθει και που με τις καταστάσεις μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο συναίσθημα. Αν σου απαντήσει πως αδιαφορεί πλήρως για εκείνον και ας πάει στο καλό τότε τα αισθήματα της ή έσβησαν εντελώς από μέσα της ή απλά δεν υπήρχαν ποτέ.

Η αγάπη και το μίσος συναντούνται μιας και είναι αντίθετα αλλά είναι ταυτόχρονα και τα δύο αισθήματα... Να το θυμάστε! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια