Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

- Μετέτρεψαν προς το αυστηρότερο την κατηγορία - Για απλή συνέργεια ο Σαραλιώτης - Να μην του αναγνωριστεί ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας - Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο
Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκωνέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
Κατά πλειοψηφία, επίσης, οι δικαστές έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια, τον δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.
Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου εκφώνησε την απόφαση, επί της ενοχής, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δύο ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκωνέας με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν η πρόεδρος, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος που έκριναν ότι ο Κορκονέας πρέπει να δικαστεί ως έχει, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Το δικαστήριο επίσης έκρινε ένοχο για συνέργεια τον Βασίλη Σαραλιώτη με πλειοψηφία 6 προς 1. Ο δικαστής που μειοψήφησε είχε την γνώμη ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.
Ο εισαγγελέας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας ζήτησε μάλιστα να μην αναγνωρίσει το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό στον Σαραλιώτη.
Ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο, την απόρριψη και του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου και του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου να αναγνωριστεί.
Μάλιστα ο εισαγγελέας χαρακτήρισε, "προσπάθεια δημιουργίας καλής εικόνας", που δεν πρέπει να αποδεχθεί το δικαστήριο, την προσφορά αίματος για πεντάχρονο παιδί, στην οποία προέβη ο Σαραλιώτης στο διάστημα που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στην Αμφισσα.
Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη, προκειμένου να αποφασίσει αν τελικώς θα αναγνωρίσει ή όχι ελαφρυντικά στο Βασίλη Σαραλιώτη.
TNSite

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια