Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποτυχημένες γυναικείες ατάκες

Οι γυναίκες είναι πολύ έξυπνες για να γνωρίζουν ακριβώς πότε είναι γλυκές και αθώες και πότε σκληρές και ειρωνικές. Ξέρουν ακριβώς τι να πουν στον σύντροφό τους τόσο για να τον εξυμνήσουν αλλά και να τον πρσβάλουν. Μπορεί να χρησιμοποιούν μία έκφραση που θεωρείται αθώα αλλά ο τρόπος και ο σκοπός που λέγεται, να πληγώσει απίστευτα τον άντρα τους κι εκείνες το ξέρουν πολύ καλά.

Το cosmopolitan δημοσιεύει τις 6 χειρότερες ατάκες που μπορεί να βγουν από τα γυναικεία χείλη:
 1. Είσαι πολύ καλύτερος απ' όλους τους γελοίους που έβγαινα πριν Κι όμως θέλατε να του κάνετε κομπλιμέντο αλλά δείχνει ότι έχετε κρίση ανασφάλειας. Αρχικά γιατί δηλώνει πλούσιο παρελθόν κι εμπειρία σε αποτυχημένες σχέσεις. Έπειτα, δεν μπορεί να είναι ΟΛΟΙ γελοίοι κι εσείς η τέλεια, άρα εσείς έχετε το πρόβλημα. Στη συνέχεια θα σκεφτεί ότι στη μακρά σειρά των γελοίων εκείνος είναι ο τελευταίος, άρα κι εκείνος γελοίος αλλά λιγότερο από τους υπόλοιπους; Χωρίς να το καταλάβατε, μπλέξατε! Γι' αυτό μην αναφερθείτε ΠΟΤΕ στους πρώην σας, κανείς άνδρας δεν θέλει να μαθαίνει για το παρελθόν σας. Επικεντρωθείτε στο παρόν κι αντί να χρησιμοποιήσετε αρνητικές έννοιες για να τον κολακεύσετε, απλώς πείτε: «Πρώτη φορά περνάω τόσο ωραία, δεν έχω συναντήσει κανέναν άλλον σαν εσένα», έτσι διασφαλίζετε την ηρεμία σας και τη σχέση σας.

 2. Σοβαρά μπορείς να το πληρώσεις αυτό; Αν του κάνετε κριτική πού και πώς χαλάει τα χρήματά του είναι σαν να τον αποκαλείτε αποτυχημένο. Με τον τρόπο σας σας βγαίνει ένα μητρικό πρότυπο με αποτέλεσμα να φαίνεστε λιγότερο θηλυκή μπροστά του και τελικά να αρχίσει να σας φέρεται σαν να είστε η μητέρα του. Αν αγοράζει κάτι που ξέρετε ότι δεν το σηκώνει το πορτοφόλι του, ενθαρρύνετέ τον σε μια πιο οικονομική λύση χωρίς να του αποκλείετε την αγορά που επιθυμεί. Αν βέβαια είστε παντρεμένοι, αρραβωνιασμένη ή πάτε σοβαρά καλό θα ήταν κάποια στιγμή και με ευέλικτους χειρισμούς να συζητήσετε τον προϋπολογισμό σας κι αν εκείνος μπορεί να τον χειριστεί με ικανότητα. Αν απλώς έχετε σχέση μαζί του, δεν σας πέφτει λόγος πού χαλάει τα χρήματά του.

 3. Ε, κι αν αργήσουμε δέκα λεπτά τι έγινε; Έγινε ότι δεν δείχνετε τον απαιτούμενο σεβασμό στους φίλους του που σας περιμένουν άρα δεν σέβεστε τον ίδιο. Είδατε πόσο προχωράει η αντρική σκέψη; Επιπλέον του επισημαίνετε ότι αυτός είναι που θυμώνει με την αργοπορία άρα έχει ο ίδιος πρόβλημα άρα... έλα να ρίξουμε έναν καβγά! Είναι σαν να είστε εσείς εκνευρισμένη και να σας λέει με αυτό το ατάραχο ύφος που σπάει νεύρα «χαλάρωσε». Αντί λοιπόν του «ε και τι έγινε!», προτιμήστε το πολύ καλύτερο «συγγνώμη, ξέρω ότι είναι σημαντικό για εσένα, θα προσπαθήσω να μην αργήσω την επόμενη φορά». Κι έτσι κανένα σύννεφο στον Παράδεισο.

 4. Είναι καταπληκτικός τύπος. Να γίνετε φίλοι! Γνωρίζετε έναν άνθρωπο αξιόλογο και πιστεύετε ότι θα έκανε πολύ καλή παρέα με τον σύντροφό σας. Του το λέτε εντελώς αθώα και ειλικρινά. Και νομίζετε ότι θα περάσει έτσι από τα αυτιά του; Εκτός του ότι θα πιστέψει ότι πάτε να του ελέγξετε τις κοινωνικές επαφές, θα έχει ήδη γίνει πράσινος από ζήλια. Αυτό που σκέφτεται είναι ότι η νέα γνωριμία βοηθά το δικό σας κοινωνικό προφίλ κι έχετε συγκεκριμένο σκοπό ή από την άλλη ότι έχετε μεγαλύτερη οικειότητα με τον συγκεκριμένο άντρα από αυτό που αφήνετε να φανεί. Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο άντρας σας θα είχε καλή χημεία μ' έναν συνεργάτη σας απλώς συστήστε τους σε μία κοινή έξοδο φίλων και συνεργατών χωρίς να επισημάνετε κάτι. Αν είναι γραφτό τους θα έρθει και η φιλία.

 5. Υποσχέθηκα να μην πω κάτι, αλλά... Είναι ωραίο να μοιράζεστε κάποια μυστικά γιατί έτσι δείχνετε ότι τον εμπιστεύεστε κι έχετε οικειότητα. Προσέξτε όμως τον τρόπο που το διατυπώνετε γιατί μπορεί να φανεί σαν διάθεση κουτσομπολιού και να πιστέψει ότι κακώς σας εμπιστεύτηκε η φίλη σας με τα μυστικά της. Κι αν το κάνετε αυτό στη φίλη σας γιατί να μην το κάνετε και σ' εκείνον; Αν πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστείτε μαζί του ένα μυστικό πείτε αρχικά: «Το λέω μόνο σ' εσένα γιατί εμπιστεύομαι ότι μπορείς να το κρατήσεις μυστικό!». Έτσι σέβεστε και τη φίλη σας και δείχνετε οικειότητα στον σύντροφό σας.

 6. Μην είσαι χαζός. Έχω αιώνες να το κάνω αυτό! Μπορεί να ηρεμήσατε λίγο μεγαλώνοντας και να ξεχάσατε τις τρέλες σας τις εφηβικές, φοιτητικές, ερωτικές και πάει λέγοντας και να θέλετε να το επισημάνετε στον σύντροφό σας αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο. Στα αυτιά του ακούγεται «Κάποτε διασκέδαζα, τώρα βαριέμαι!». Αμέσως φαντάζεται ένα μέλλον μαζί σας με τηγανητά αυγά, σεξ σε ιεραποστολική στάση κι ατελείωτα σαββατόβραδα καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση για να περάσει η ώρα. Θα εξαφανιστεί σε κλάματα δευτερολέπτου. Αν δεν θέλετε αυτό να συμβεί δεν χρειάζεται να αναφερθείτε στο έξαλλο παρελθόν και το ήρεμο παρόν. Μιλήστε για τα τωρινά σας σχέδια κι επιθυμίες που μόνο εσείς θα ξέρετε ότι είναι... πανάρετες σε σχέση με τα αμαρτωλά ξενύχτια σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια