Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξέγερση του Μπρόκολου 2010

Αγρότες, και  οικολόγοι από το σύνολο της Γερμανικής Επικράτειας κατευθύνονται στο κέντρο του Μονάχου προκειμένου  να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια  μεγάλων αγροτικών τραστ να κατοχυρώσουν δικαιώματα επί ποικιλιών αγροτικών προϊόντων και ζώων.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατοχύρωσης Πατεντών (Europaisches Patenten Amt, που έχει την έδρα του στο Μόναχο πρόκειται να αποφασίσει σήμερασε δεύτερο βαθμό, σε ποιόν ανήκει το γνωστό  μας λαχανικό μπρόκολο.
Από το 2002 μέχρι σήμερα, ως νόμιμος ιδιοκτήτης της ονομασίας μπρόκολο φέρεται η αγγλική εταιρία Biotech Plant Bioscien  η οποία έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πατεντών ως εφευρέτης.
Ερευνητές της εταιρίας είχαν αναπτύξει μια διαδικασία με την οποία μπόρεσαν να καλλιεργήσουν μια ποικιλία μπρόκολου, που περιέχει στοιχεία που εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκίνου το οποίο θέλησε η εταιρία να κατοχυρώσει.
Δύο εταιρίες άσκησαν προσφυγή κατά της κατοχύρωσης, με το αιτιολογικό ότι το μπρόκολο που δημιούργησε η εταιρία, δεν είναι εφεύρεση, αλλά απλά μία καλλιέργεια.
Οι ακτιβιστές αυτής της κινητοποίησης διαπιστώνουν μια αυξανόμενη μονοπώληση των πάντων που οδηγεί στην αύξηση των τιμών και στο μελλοντικό σενάριο τρόμου, ολοκληρωτικού ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας από μερικά συγκροτήματα.
Αν περάσει αυτό  στο μέλλον θα υπάρχει μόνο Plant- Bioscien – μπρόκολο, Μonsanto –Soja και μόνο καφές Nestle.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια