Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΥΛΟΣ : Ο Θεός είχε κέφια

Η όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας, η Πύλος, ένα από τα γραφικότερα και ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται στο ΝΔ άκρο της Πελοποννήσου και απέχει από την Αθήνα 290 περίπου χιλιόμετρα.
Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός λόγω “ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και ιστορικότητας”.
Από την Αθήνα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί:
Με το αυτοκίνητό του μέσω Τριπόλεως-Μεσσήνης. Διάρκεια διαδρομής κάτι λιγότερο από 4 ώρες και με προοπτική σε ένα χρόνο να με τους νέους δρόμους που γίνονται να φτάσει τις 3 1/2 ώρες.
Με το λεωφορείο κατευθείαν. Υπάρχουν δυο δρομολόγια ημερησίως και η διάρκεια της διαδρομής είναι πεντέμισι ώρες.
Με το λεωφορείο μέσω Καλαμάτας. Διάρκεια διαδρομής μέχρι Καλαμάτα τέσσερις ώρες. Υπάρχουν δέκα δρομολόγια ημερησίως. Από Καλαμάτα προς Πυλό η διάρκεια της διαδρομής είναι μια ώρα και υπάρχουν 6 δρομολόγια ημερησίως.
 
Αν ο Θεός έδωσε στην Ελλάδα πολλές ομορφιές, την ώρα που έφτιαχνε την Πύλο είχε μεγάλα κέφια.
Όλη η περιοχή της ευρύτερης Πυλίας είναι ένα πίνακας ζωγραφικής, είναι ένα αριστούργημα !
 
Σε όλα αυτά τι να προσθέσουμε την ιστορία της ? που αν δεν ήταν η Ναυμαχία του Ναβαρίνου ίσως σήμερα να μην είμαστε ελεύθεροι.
 
Να μιλήσουμε για τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ? που είναι από τα λίγα μέρη στο κόσμο.
Να πούμε για το Πολυλίμνιο, άλλη σπάνια ομορφιά !
 
Εμείς σταματάμε εδώ να περιγράφουμε την Πύλο, γιατί στο τέλος θα μας πουν ότι ........της κάνουμε ερωτική εξομολόγηση. Τα αφήνουμε σε σας να την επισκευθείτε και να τα δείτε και να τα θαυμάσετε όλα από κοντά. στο τέλος θα την ερωτευθείτε εσείς.
 messiniaka

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια