Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγίες μαγειρικής επιβίωσης

Μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα και συγχρόνως να τρώτε καλύτερα και πιο υγιεινά:
1. Να αγοράζετε πάντα τρόφιμα εποχής. Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν είναι εποχής συνήθως εισάγονται και κοστίζουν πιο ακριβά. Επίσης, τα έτοιμα συσκευασμένα, πλυμένα και κομμένα λαχανικά έχουν μεγαλύτερο κόστος.
 2. Να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με λίστα αγορών. Όχι μόνο για να μην αγοράζετε άχρηστα πράγματα, αλλά και γιατί θα είστε λιγότερο χρόνο μέσα στο σούπερ μάρκετ. Όσο περισσότερο χρόνο βρίσκεστε σε ένα κατάστημα, τόσο πιο πολλά χρήματα ξοδεύετε.
3. Να προτιμάτε το νερό αντί για τα αναψυκτικά. Καταναλώνοντας τα συνιστώμενα 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να λειτουργήσει σωστά και συγχρόνως, θα μειώσετε την κατανάλωση άλλων δαπανηρών ροφημάτων.
4. Να προτιμάτε τα προϊόντα που είναι της σειρά του σούπερ μάρκετ. Συχνά, είναι πιο φθηνά και δεν έχουν μεγάλη διαφορά από άποψη ποιότητας, ελέγχοντας πάντα τα συστατικά και την τιμή.
5. Να αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες ή συσκευασίες τρόφιμα που έχουν μακρά ημερομηνία λήξης, όπως αλεύρι, όσπρια, μπαχαρικά.
6. Να προσπαθήσετε να μαγειρεύετε πιο συχνά στο σπίτι και να μην αγοράζετε απ έξω. Είναι πιο φθηνά και υγιεινό.
7. Να τρώτε πρωινό στο σπίτι και να παίρνετε μαζί σας το κολατσιό, που θα έχετε ετοιμάσει.
8. Να μην πετάτε τα ώριμα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορούν να γίνουν μαρμελάδες, υλικά για σάλτσες, γαρνιτούρα κλπ.
9. Η διατροφή η οποία στηρίζεται στα λαδερά και τα όσπρια, πέρα από οικονομική, είναι και αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή. Τα τρόφιμα αυτά πρέπει να μαγειρεύονται με ελαιόλαδο και κατά προτίμηση ωμό (προσθήκη στο τέλος) για καλύτερο αποτέλεσμα στη γραμμή και την υγεία μας.
 popular medicine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια