Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρομπότ θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο για την Μεγάλη Πυραμίδα

Ένα μικροσκοπικό ρομπότ θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε τα Μυστήρια της Μεγάλης Πυραμίδα της Γκίζα .
Η ελπίδα είναι ότι το τηλεκατευθυνόμενο ρομποτικό εξερευνητής σήραγγας - το οποίο μπορούν να χωρέσουν μέσα από τρύπες λιγότερο από μια ίντσα σε διάμετρο - να συγκεντρώσει τα στοιχεία που καθορίζουν το σκοπό τους.
Το Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με το
Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και η ομάδα των Διεθνών μηχανικών για την κατασκευή του ρομπότt, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Djedi ελπίζουν σε πολλά μυστικά που θα μάθουν για τις πυραμίδας .
Ο bot Djedi είναι εξοπλισμένο με mini υπερηχητική συσκευή που μπορεί να τρυπήσει σε τοίχους και να ακούσει τα πάντα,μπορεί να προσδιορίσει το πάχος και την κατάσταση της πέτρας, καθώς και πυρηνοληψία και τρυπάνι που μπορεί να διεισδύσει στο βράχο (αν χρειαστεί)
Έχει πυξίδα ακρίβειας και αποκλισιόμετρο για να μετρήσει τον προσανατολισμό των αξόνων.
Είναι  επίσης εφοδιασμένο με φώτα και ένα «φίδι φωτογραφική μηχανή" που μπορεί να δει γύρω από γωνίες - και ελπίζουμε ότι θα αποφέρει νέες πληροφορίες στον καμπύλο άξονες του αέρα, τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1872 από μια βρετανική μηχανικό την Waynman Dixon.
Κατά τη διάρκεια αποστολής, το 1992, οι αρχαιολόγοι έστειλαν ένα άλλο ρομπότ, που ονομάζεται Upuaut 2 , σε μία από τις σήραγγες και τη βρήκε μπλοκαρισμένη από μια πόρτα ασβεστόλιθου με δύο χάλκινα χερούλια.
Δέκα χρόνια αργότερα, οι ερευνητές ανοίγοντας μέσα από την πόρτα, κατάγεραν μόνο  να βρουν μια άλλη πόρτα περίπου 8 ίντσες μακριά.
Για τη δεύτερη πόρτα ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος και επικεφαλής του έργου Djedi Ζάχι Χαουάς είπε. "Φαίνεται σαν να είναι η επικάλυψη σε κάτι, ενώ υπάρχουν και ρωγμές σε όλη την επιφάνειά της."
Το bot Djedi, όπως ελπίζεται, θα περάσει μέσα απο την εν λόγω δεύτερη πόρτα, πιθανόν έως το τέλος του έτους, για να αποκαλύψει τα καταπληκτικά αντικείμενα - ή, εκτός αν η γρουσουζιά της πυραμίδας, δεν τους επιτρέψει να βρουν τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια