Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μόσχα - Moscow - Москва

Αν βαρεθήκατε τα συμβατικά ταξίδια, ιδού το colpo grosso!
Αυτή η πόλη τα έχει όλα.
Ιδού μερικοί λόγοι για να κλείσετε εισιτήρια τώρα..
* Πάμε Όπερα!
Τα 234 χρόνια ιστορίας της Όπερας και του Μπαλέτου Μπολσόι αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων του θεάτρου.
Αν λοιπόν βρεθείτε στη Μόσχα φροντίστε να παρευρεθείτε στην πρεμιέρα του μπαλέτου "Ο νέος και ο θάνατος" σε μουσική Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και χορογραφία Ρολάν Πετί ( www.bolshoi.ru/ru/ ).
* Garage gallery
Όταν το μυαλό συνδυάζεται με το χρήμα, γίνονται θαύματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έμπνευση της Ντάσα Ζούκοβα, δηλαδή της συντρόφου του Ρομάν Αμπράμοβιτς, να μετατρέψει ένα παλιό αμαξοστάσιο αγγλικών λεωφορείων σε απίστευτο πολυχώρο τέχνης με το όνομα Γκαράζ.
Κάντε μια βόλτα από εκεί.
Είναι σίγουρο ότι κάποια έκθεση διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρείτε (www.garageccc.com)
* Ρώσικη γαστρονομία
Στο ιστορικό εμπορικό κέντρο GUM (Γκουμ), δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία και απέναντι από το Κρεμλίνο, βρίσκεται το σοβιετικό μπακάλικο Gastronom No 1.Αυτός ο γαστρονομικός παράδεισος είναι το καταλληλότερο μέρος για να αγοράσετε από χαβιάρι μέχρι ακριβές μάρκες ρωσικής βότκας, σπάνιες ποικιλίες τσαγιού, εξωτικά φρούτα και εκλεκτές σαμπάνιες.
Επιπλέον στο GUM θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου περιπλανώμενοι ανάμεσα στις διασημότερες διεθνείς αλλά και ρωσικές φίρμες ρούχων και καλλυντικών.
Άλλωστε το εμπορικό κέντρο λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ. (www.gum.ru/en).
* Φαγητό πολλών αστέρων
Αν και μικρό, το εστιατόριο Μαρί Βάνα, εκτός από τους - ρωσικούς - χρυσούς σκούφους που έχει κερδίσει, κάλλιστα δικαιούται βραβείο και για την αισθητική του.Ο χώρος είναι διακοσμημένος με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες Ρώσων καλλιτεχνών, με αριστουργηματικά πορσελάνινα πιάτα και με μια παλιά τηλεόραση που προβάλλει σοβιετικές σειρές.
Ένα καναρίνι κελαηδάει αδιάκοπα, ενώ η γάτα και ο σκύλος που τριγυρνούν στα πόδια των θαμώνων - μεταξύ των οποίων είναι ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, η ροκ τραγουδίστρια Ζεμφίρα, η Ντάσα Ζούκοβα - σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά σαν το σπίτι σου. (www.marivanna.ru)* Τα αριστοκρατικά μπάνια
Άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα των Ρώσων είναι τα "ρωσικά μπάνια", τα γνωστά σε εμάς "λουτρά"Τα πιο φημισμένα της πόλης είναι πάντως τα λουτρά Σαντουνί, τα οποία κτίστηκαν πριν από 204 χρόνια ( το 1806) και βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο, δίπλα στον πιο εμπορικό δρόμο της Μόσχας.
Περνώντας το κατώφλι τους, θα αισθανθείτε ότι μεταφέρεστε στην αριστοκρατική τσαρική περίοδο.
Οι δερμάτινοι καναπέδες και τα σκαλιστά μάρμαρα στον τοίχο είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσουν.Εκτός από το ατμόλουτρο με αρώματα σημύδας και άλλων δέντρων, μπορείτε να απολαύσετε μασάζ ή να επισκεφθείτε το κέντρο ομορφιάς (www.sanduny.ru)
* Ψώνια αλα ρους.

Στην περιοχή Ρουμπλιόφκα, στο πιο ακριβό προάστιο της Ευρώπης, βρίσκονται οι επαύλεις του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, αλλά και όλων των Ρώσων ολιγαρχών και των διασημότερων καλλιτεχνών.
Εκεί βρίσκεται και η Ruspublica, ένα πανάκριβο κατάστημα γυναικείου pret-a-porter, το οποίο φιλοξενεί τις δουλειές των μεγαλύτερων Ρώσων σχεδιαστών μόδας.
Μάλλον θα ξοδέψετε αρκετά ρούβλια, αλλά θα εμπλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας με διάσημες - στη Ρωσία - υπογραφές (www.ruspublica.ru).
* Super clubbing
Η ζωή χωρίς αμαρτίες δεν έχει ενδιαφέρον.
Εξάλλου όταν τις κάνεις εκτός συνόρων, πρώτον συγχωρούνται και δεύτερον έχουν άλλη αίγλη.
Το ιδανικό κλαμπ για να αμαρτήσεις είναι πάντως το Soho Rooms.
Πρόκειται για το πιο δημοφιλές νυχτερινό κέντρο της πόλης και σ αυτό μπορείτε να κάνετε τα πάντα: από το να φάτε σούσι και να χορέψετε, μέχρι να γνωρίσετε τον άντρα των ονείρων σας, ο οποίος ενδέχεται να είναι αστέρας του Χόλιγουντ που έρχεται ειδικά γι αυτό το κλαμπ, διπλωμάτης, μπασκετμπολίστας ή μεγιστάνας του πλούτου. (sohorooms.ru).
Καθημερινά η Aeroflot πραγματοποιεί μια πτήση από Αθήνα προς Μόσχα και το αντίστροφο.
Τη θερινή περίοδο απευθείας πτήση πραγματοποιεί η Aeroflot και από το Ηράκλειο προς Μόσχα και το αντίστροφο.Για την είσοδό σας στη Ρωσία απαιτείται βίζα, αλλά η διαδικασία για την απόκτησή της δεν είναι χρονοβόρα.
Γενικό Προξενείο Ρωσίας στην Αθήνα: Τζαβέλα 5, Χαλάνδρι (Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 - 13.00), τηλέφωνο: 210 67 28 849.
Ρώσικο Προξενείο Θεσσαλονίκης: Δημοσθένους 5, τηλέφωνο: 2310 35 75 07.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια