Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα κόλπα ατην κουζίνα

Για να μη ξεραθεί το ψωμί 
Αν θέλετε το ψωμί να μη ξεραθεί, βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων (χωρίς να τον ανάψετε) Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας
Δεν έχετε φρέσκο ψωμί;.... 

Αν το ψωμί που έχετε, δεν είναι φρέσκο, βρέξτε το και μετά βάλτε το στα μικροκύματα!
Μη σπαταλάτε το λεμόνι:...
Μη σπαταλάτε άδικα το λεμόνι.
Ετσι, αν χρειαστεί να βάλετε σε φαγητό ή γλυκό ελάχιστες σταγόνες λεμόνι, κάντε μία μικρή τρυπούλα και όταν θα τελειώσετε κλείστε την με μία οδοντογλυφίδα!
Εχετε πολλά λεμόνια από τον κήπο σας και φοβάστε μη σας χαλάσουν;
Στύψτε τα, σουρώστε τα και βάλτε τα μέσα σε καθαρά μπουκαλάκια γυάλινα.
Προσθέστε ελάχιστο λάδι, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και βάλτε τα γιά έως ένα χρόνο στο ψυγείο. Ανακατεύετε πάντα πριν το χρησιμοποιήσετε και το βάζετε όπου θέλετε... ακόμη και λεμονάδα να κάνετε... και βάζετε στην επιφάνεια ελάχιστο λαδάκι, που είναι το συντηρητικό του και δεν χαλάει Αλλη μία λύση,μέσα στις παγοκυψέλες τον χυμό και στην κατάψυξη. 
Μπορείς να φτιάξεις λεμονάδα, να χρησιμοποιηθεί στο φαγητό αλλά για σαλάτα, θα πρέπει να βγει λίγο νωρίτερα από την κατάψυξη.
Γιά να διατηρήσετε και να ξαναχρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι που κόψατε στα δύο, ρίχτε λίγο αλάτι φαγητού απο πάνω.
Οταν το ξαναχρειαστείτε, κόβετε το κομμάτι με το αλάτι και το λεμόνι σας είναι σαν φρέσκο!
Ενα κολπάκι γιά να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα, που είναι κι εύκολο να το κάνετε.
Μόνο που γιά να πετύχει, θα πρέπει να το κάνετε συχνά. - Κόβετε μιά ροδέλλα λεμόνι και μ' αυτή τρίβετε το πρόσωπο, προσέχοντας να μην αγγίζετε κάτω από τα μάτια. Μετά ξεπλένετε με γάργαρο καθαρό νεράκι. Αυτό το επαναλαμβάνετε ανά δίωρο...
Είπαμε, αυτό το κολπάκι δουλεύει μόνο αν γινεται συχνά!  

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια