Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλλάζει χέρια το "Harrod's"

Ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα στον κόσμο, το "Harrod's", αλλάζει ιδιοκτήτη, όπως γνωστοποίησε προ ημερών το BBC.
Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του βρετανικού πολυκαταστήματος μέχρι πρότινος, συμφώνησε με την Qatar Holdings, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, για 1,5 δισ. λίρες.
Ο ίδιος ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είχε αγοράσει το "Harrod's" το 1985, έναντι 615 εκατ. λιρών.
Το πολυκατάστημα ιδρύθηκε το 1851 και περισσότερα από 300
καταστήματα επιχειρούν μέσα σε αυτό.
Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να ανεβάσει στα ύψη τη φήμη του και να το κάνει προσιτό σε όλους τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ακόμα και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βρετανία θεωρούν το πολυκατάστημα αξιοθέατο και φροντίζουν να το επισκέπτονται απλώς και μόνο για την εμπειρία. Το σλόγκαν του πολυκαταστήματος είναι "All things for all people, everywhere" ("Όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους οπουδήποτε") και περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι ψωνίζουν από αυτό κάθε χρόνο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είναι ο πατέρας του Ντόντι αλ Φαγέντ, του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο μαζί με την ίδια το 1997. Από τότε ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ δίνει αγώνα προκειμένου να αποδείξει ότι το ζευγάρι έπεσε θύμα συνωμοσίας και πως το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κατηγορήσει και το παλάτι για το θάνατο του γιου του και της Νταϊάνα.
  City Press

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια