Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απόγνωση ΑμεΑ

 
Αγωνία, θλίψη, απόγνωση και οργή χαρακτηρίζουν την ανοιχτή επιστολή (3/5) της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ προς τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την κάθετη άρνηση της Συνομοσπονδίας στα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν στις 2 Μαΐου.
Τα εξαγγελθέντα μέτρα, τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΣΑμεΑ, εξωθούν...

τη μεγάλη πλειονότητα των ΑμεΑ, που ήδη πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σε ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση.
Η επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες.
Είχε προηγηθεί επιστολή στις 30/4, που προειδοποιούσε
 τον πρωθυπουργό ότι η ανοχή των αναπήρων έχει πλέον ξεπεραστεί.
Στην επιστολή της 3/5, η ΕΣΑμεΑ, αναφέρεται σε "χειρουργικές λογικές που πλήττουν βαθύτατα δικαιώματα κεκτημένα μετά από αγώνες χρόνων"
Όπως τονίζεται, η παντελής έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών στη χώρα μας για τα ΑμεΑ έχει ως αποτέλεσμα η αναπηρία στην Ελλάδα να συνεπάγεται υπέρμετρο κόστος διαβίωσης, το οποίον διόλου λαμβάνουν υπ όψιν τα εξαγγελθέντα μέτρα.
"Δεν νοείται σχεδιασμός πολιτικής που στοιχειωδώς ανταποκρίνεται στις αρχές δικαίου", επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ, "αν στο ελάχιστο δεν υπολογίζεται το επιπρόσθετο κόστος διαβίωσης εξαιτίας της αναπηρίας".
"Αν τα εξαγγελθέντα μέτρα εφαρμοστούν" - καταλήγει η επιστολή- "μοναδικός δρόμος για εκατοντάδες χιλιάδες αναπήρους στη χώρα μας θα απομείνει ο καταδικασμένος ως αντιδραστικός εδώ και δεκαετίες δρόμος της επαιτείας και της εξάρτησης από τη φιλανθρωπία"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια