Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρόγραμμα για τα ΑμεΑ στο Δήμο Σταυρούπολης.

Νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση εφαρμόζει πιλοτικά ο Δήμος Σταυρούπολης.
Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται η βελτίωση των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ΑμεΑ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός αυτοεξυπηρέτησης και αυτονομίας τους, η ανάπτυξη καλύτερης συνεργασίας με τους γονείς τους, καθώς και η σταδιακή ανεξαρτητοποίηση - κοινωνικοποίησή τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα γίνεται η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα χωρίς την παρουσία των γονέων, αλλά πάντα μέσα σ ένα ασφαλές και προστατευόμενο περιβάλλον.

 

Νέα οχήματα για ΑΜΕΑ και ΚΑΠΗ:


Νέες προοπτικές στην άνετη και ασφαλή μετακίνηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες παρέχει ο Δήμος Σταυρούπολης με την εξασφάλιση ειδικού οχήματος που θα μπορεί να μεταφέρει και αναπηρικά αμαξίδια.
auto_amea_1.jpgΤο ειδικό λεωφορείο στο οποίο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες τεχνικές μετατροπές, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, αποτελεί δωρεά του ΟΠΑΠ που διέθεσε το ποσό των 40.000 ευρώ για την αγορά του, στο σύλλογο "Μέριμνα Ζωής", ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του οχήματος.
Η παραλαβή του, έγινε στην πλατεία Ελευθερίας από το Δήμαρχο, Σάββα Σερασίδη και το Δ.Δ. της "Μέριμνας Ζωής" παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων του συλλόγου. Το όχημα θα μπορεί να διευκολύνει στις μετακινήσεις τους εννέα άτομα και να μεταφέρει επίσης αναπηρικά αμαξίδια, αφού διαθέτει ειδική υδραυλική ράμπα. Ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση διαχείρισης και κίνησης του οχήματος και έχει ήδη ληφθεί η απόφαση σε συννενόηση με το σύλλογο ο οδηγός του να είναι γονέας Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες.
Να σημειωθεί ότι η εξασφάλιση μέσου μεταφοράς για τα ΑΜΕΑ ήταν πάγιο αίτημα του συλλόγου από την ίδρυση του, κάτι που γίνεται πλέον πραγματικότητα με τη συνδρομή του Δήμου και την αμέριστη βοήθεια μελών του συλλόγου.
Στην εκδήλωση παραλαβής του ειδικού λεωφορείου ο Πρόεδρος του συλλόγου των ΑΜΕΑ "Μέριμνα Ζωής", κ. Φωτιάδης, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε περήφανοι που απόψε έχουμε να παρουσιάσουμε το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο. όταν όμως, φίλοι μου, το αποκτήσαμε είχαμε να λύσουμε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα... Πώς θα το κινήσουμε; Οι ετήσιες δαπάνες για αμοιβή οδηγού, καύσιμα, συντήρηση κλπ αγγίζουν τα 20.000 €, κόστος εντελώς απαγορευτικό για το Σύλλογο και το πενιχρό ταμείο του. Από τη δύσκολη θέση ήρθε να μας βγάλει σύσσωμος κι ενωμένος ο Δήμος Σταυρούπολης. Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Σερασίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευθυμιάδης, εκφράζοντας έμπρακτα την προσωπική τους ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ, έδωσαν λύση διαβεβαιώνοντάς μας ότι το σύνολο της δαπάνης αυτής θα καλύψει ο Δήμος".
auto_amea_2.jpgΜάλιστα η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας της νομαρχίας, Ευτέρπη Βασιλειάδου, που παρέστη στην τελετή παράδοσης και παραλαβής έκανε λόγο για πρωτοποριακή κίνηση που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους.
Ι.Χ. για το ΚΑΠΗ
Στο μεταξύ δικό του όχημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι", απέκτησε το ενοποιημένο πλέον ΚΑΠΗ του Δήμου, χάρις στη συγκινητική πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα μέλη του.
Συγκεκριμένα, τα μέλη των παραρτημάτων των ΚΑΠΗ επί των οδών Παλαιολόγου και Τζαβέλα συγκέντρωσαν από δικά τους έσοδα το ποσό των 9.500 € για την αγορά ενός 5/θέσιου οχήματος 1400 cc. Το αυτοκίνητο ήδη αγοράστηκε και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να χρησιμοποιείται, ενώ το ΚΑΠΗ βάζει ήδη πλώρη και για την εξασφάλιση δεύτερου. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του, Βασίλης Αναστασιάδης, "επιδίωξή μας είναι και η αγορά ενός δεύτερου οχήματος, λόγω των αυξημένων αναγκών. Ήδη εγκρίθηκαν δύο νέα προγράμματα «Βοήθειας στο Σπίτι» για 130 επιπλέον άτομα που χρήζουν βοηθείας".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια