Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένοχο το My way του Φρανκ Σινάτρα...

Ένα τραγούδι έχει τη δύναμη να σκοτώσει στις Φιλιππίνες.
Πρόκειται για το "My way" του Φρανκ Σινάτρα, το οποίο μεταμορφώνεται σε φονικό όπλο στα χείλη των κατοίκων μιας χώρας που διασκεδάζει κατ εξοχήν στα καραόκε μπαρ.
Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί, τουλάχιστον, έξι θάνατοι που έχουν συσχετιστεί με το συγκεκριμένο τραγούδι.
Θύτες αλλά συγχρόνως και θύματα είναι οι ίδιοι οι ερμηνευτές, οι οποίοι προβαίνουν σε βίαιες πράξεις έπειτα από τη μεθυσμένη ερμηνεία του τραγουδιού. "οι στίχοι ξυπνούν συναισθήματα περηφάνιας και εγωισμού στον τραγουδιστή(...) και αυτό οδηγεί σε καβγάδες" σχολιάζει λάτρης του καραόκε.
Στη συνέχεια συνήθως οι εξοργισμένοι θαμώνες επιτίθενται με μανία στον ερμηνευτή.
Τα τοπικά Μέσα κάνουν πλέον λόγο για τα περίφημα "My way Killing", ενώ οι Αρχές στις Φιλιππίνες έχουν αρχειοθετήσει μια ειδική κατηγορία εγκλημάτων, τα λεγόμενα "My waycrimes".
Πολλά καραόκε μπαρ έχουν ήδη διαγράψει το συγκεκριμένο τραγούδι από τις playlists τους. "Μου αρέσει πολύ το "My way" αλλά έπειτα απ όσα συνέβησαν σταμάτησα να το τραγουδώ". Μπορεί να βρεθείς δολοφονημένος!" αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ντόπιος ερμηνευτής στην εφημερίδα "New York Times".
Ο Φρανκ Σινάτρα κρίθηκε επισήμως επικίνδυνος, η καραόκε διασκέδαση περιθωριοποιήθηκε και το τραγούδι - θρύλος καταχωρίστηκε στις "μαύρες λίστες" μιας χώρας όπου η βία, τελικά, δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο.
VETO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια