Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ζευγάρωμα των καναρινιών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αναπαραγωγή των ωδικών πτηνών πριν ο έρωτας "χτυπήσει" το...κλουβί του φτερωτού κατοικίδιου σας!
"Θα ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη" στο σπίτι σας, με τα καναρίνια να κελαηδούν και να ...ζευγαρώνουν!
Η εποχή αναπαραγωγής των πτηνών (που διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο) είναι ταυτόχρονα και η αγαπημένη εποχή όσων εκτρέφουν ωδικά πτηνά. Εάν επιθυμείτε να ολοκληρώσετε την ευτυχία του φτερωτού κατοικίδιού σας (το οποίο κελαηδούσε μόνο του στο κλουβί  τους προηγούμενους μήνες προσκαλώντας το ταίρι του), πρέπει σύντομα να το φέρεται σε επαφή με ένα καναρίνι του αντίθετου φύλου ώστε να εμφανιστεί η νέα και χαριτωμένη γενιά!.
Όπως εξηγεί ο εκτροφέας καναρινιών Μάριος Βασιλόπουλος η αναπαραγωγική διαδικασία απαιτεί προετοιμασία και σωστές κινήσεις.Πρώτα από όλα, οι επίδοξοι γονείς πρέπει δύο μήνες πριν
από το ζευγάρωμα να ξεκινήσουν πρόγραμμα διατροφής και να ζουν σε καλές καιρικές συνθήκες, κατά προτίμηση σε εσωτερικό χώρο.
"Η εποχή του ζευγαρώματος είναι η πιο δύσκολη στιγμή για τα πτηνά, οπότε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προηγείται προετοιμασία. Τα καναρίνια χρειάζονται θεραπείες, αποπαρασίτωση, διατροφή με φρέσκους σπόρους και συμπληρώματα τροφής από φρέσκα φρούτα. Το επόμενο βήμα για ...καλούς απογόνους είναι η επιλογή ενός ευρύχωρου κλουβιού. "Συνήθως βάζουμε στην αρχή τα καναρίνια σε ζευγαρώστρες, δηλαδή κλουβιά με χώρισμα στη μέση. Μετά από λίγες μέρες θα δούμε το αρσενικό να ταΐζει το θηλυκό και διαπιστώνουμε ότι το ζευγάρι έχει συμφιλιωθεί και είναι έτοιμο για αναπαραγωγή, αναφέρει ο εξπέρ των καναρινιών στην ιστοσελίδα www.Kanarini.net.
Επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το χώρισμα και να αφαιρέσετε το χώρισμα και να αφήσετε το ειδύλλιο να εξελιχθεί!
Γνωρίζετε ότι η συνεύρεση των πτηνών διαρκεί μόνον λίγα δευτερόλεπτα; Και όμως ναι! Μετά από αυτό, χρειάζονται από 32 έως 72 ώρες ώστε το θηλυκό καναρίνι να γεννήσει το πρώτο αυγό.
"Ύστερα γεννάει ένα αυγό κάθε μέρα. Φτάνει συνήθως τα 4-6 αυγά και τα επωάζει για δεκαπέντε ημέρες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσετε την αγορά μιας φωλιάς ώστε το θηλυκό να κλωσήσει τα αυγά με την ησυχία του. Η καλύτερη επιλογή είναι τα νήματα από κοκκοφοίνικα γιατί είναι πιο ζεστά. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε πλαστικά νήματα γιατί σφίγγουν τα πόδια των καναρινιών τα οποία συχνά τραυματίζονται" εξηγεί ο εκτροφέας.

ΣΧΟΛΙΑ

6 Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/2/12, 12:02 μ.μ.

    καλη σας μερα.με λενε ανδρεα.εχω βαλει εδω και 4 μερες στη ζευγαρωστρα,αλλα χωρις το χωρισμα 1 ζευγαρι καναρινια.το αρσενικο διωχνει το θηλυκο,τι να κανω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να βαλεις χωρισμα για να συνηθισουν ο ενας τον αλλο και μετα να το αφαιρεσεις τωρα το αρσενικο παλευει για την τροφη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/12, 3:46 μ.μ.

    εχω δυο καναρινια ενα θυλικο και ενα αρσενικο το θυλικο εφτιαξε φολια και σημερα εκανε το προτο αβγο αλλαδεν το κλοσαι τι να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βγαλε το αρσενικο αο το κλουβι βαλτο σε αλλο διπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/3/12, 10:24 μ.μ.

    εχουν περασει 14 ημερεσ κ τα αυγα δεν εχουν σπασει ακομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/6/16, 6:24 μ.μ.

    Evales to arseniko mazi me to thiliko m kateuthian xoris gnorisis kai taizontai sto stoma th simeni auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή