Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάθε πόλη στο τραπέζι μας.

Χαρτσό απο τον Πόντο
http://2.bp.blogspot.com/_uJy4KgIG_a4/SYgdGwCUVhI/AAAAAAAABl0/9Q5NXfWuN94/s320/DSC05229.jpg
*Παραδοσιακό πιάτο του Πόντου, με μοσχάρι που βράζει στην κατσαρόλα και νοστιμίζει με πλήθος από διαφορετικά μυρωδικά.

* Σβίγγοι από την Πάτμο: Μοιάζουν με λουκουμάδες, αλλά έχουν σχήμα ντόνατς. Η γέμισή τους λέγεται μαζούνι και τρώγεται και σκέτη σαν γλυκό κουταλιού. Παραδοσιακό γλυκό της Πάτμου.
* Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια:
Παραδοσιακό κρητικό πιάτο που σερβίρεται στα Σφακιά. Η συγκεκριμένη συνταγή προσφέρεται την παραμονή των γάμων, συνοδευόμενη από άφθονο κρασί.
* Πατσαβούρα από το Πάπιγκο: Παραδοσιακή πεντανόστιμη πίτα από το εξαιρετικά γραφικό Πάπιγκο, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο και κυρίαρχο συστατικό το γιαούρτι.
.
* Μακεδονίτικο στιφάδο με κιμά. http://4.bp.blogspot.com/_LWRu7__Xwsg/Sr4Ryv8VLiI/AAAAAAAAE-M/xvlYk-qCwJY/s400/P9260464.JPG Τυπικό, παραδοσιακό μακεδονίτικο πιάτο που, αντί για το κρεμμύδι, δίνει έμφαση στον κιμά - κάτι που δεν συνηθίζεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας για το στιφάδο. * Μελιτίνια Σαντορίνης
http://www.aegeancuisine.gr/content/image/melitinia_santorini.jpg
Τοπικό γλυκό της μαγευτικής Σαντορίνης. Η ζύμη για τα μελιτίνια φτιάχνεται από αλεύρι και αβγό και η πλούσια γέμιση από μυζήθρα και μαστίχα. * Γούνες γεμιστές από την Πάρο
http://1.bp.blogspot.com/_GIFuGgiMJE8/SmEWFwlGwHI/AAAAAAAADyA/KxZGkfqiB1Q/s400/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B12.jpgΠαραδοσιακό θαλασσινό πιάτο από την Πάρο. Σαρδέλες μαριναρισμένες στο ξίδι και γεμισμένες με πολτοποιημένο σκόρδο,ψωμί,μαϊντανό,πιπεριά που ψήνονται στο φούρνο με κρασί και λάδι * Λυχναράκια από την Τήνο
http://www.agrotravel.gr/agro/Documents/Agrotravel/products/kyklades/Tinos/product.2007-05-17.5196505907/photo_fullstory
Είναι γλυκές τυρόπιτες που μπορεί να αποτελούν το κατεξοχήν γλυκό του Πάσχα, ωστόσο είναι για όλες τις εποχές τους χρόνου. Συνδυάζουν το ξινό του τυριού με το μέλι
* Ηρακλειώτικα σαρίκια Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό του Ηρακλείου. Φτιάχνεται από σπιτικό φύλλο ζύμης, τηγανίζεται σε καυτό λάδι και πασπαλίζεται με κανέλα και σησάμι. * Πρασοτηγανιά από τη Λίμνη Παραδοσιακό πιάτο που συναντάμε στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, με τον πρωτότυπο συνδυασμό χοιρινού, κοτόπουλου και πράσου. * Μοσχάπιδο στα Κίθηρα
Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού από μανταρίνι που μας προτείνουν τα όμορφα Κύθηρα. Πρωτότυπο και γευστικό! * Τσιτσίραβλα στο Πήλιο Πηλιορείτικο ορεκτικό που αποτελείται από βλαστάρια από αγριοφιστικιά, άλμη και λίγο ξύδι. Ο τι πρέπει για τσιπουράκι,ρακί και ουζάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια