Χαρτσό απο τον Πόντο
*Παραδοσιακό πιάτο του Πόντου, με μοσχάρι που βράζει στην κατσαρόλα και νοστιμίζει με πλήθος από διαφορετικά μυρωδικά.
* Σβίγγοι από την Πάτμο: Μοιάζουν με λουκουμάδες, αλλά έχουν σχήμα ντόνατς. Η γέμισή τους λέγεται μαζούνι και τρώγεται και σκέτη σαν γλυκό κουταλιού. Παραδοσιακό γλυκό της Πάτμου.
* Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια:
Παραδοσιακό κρητικό πιάτο που σερβίρεται στα Σφακιά. Η συγκεκριμένη συνταγή προσφέρεται την παραμονή των γάμων, συνοδευόμενη από άφθονο κρασί.
* Πατσαβούρα από το Πάπιγκο: Παραδοσιακή πεντανόστιμη πίτα από το εξαιρετικά γραφικό Πάπιγκο, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο και κυρίαρχο συστατικό το γιαούρτι.
.
* Μακεδονίτικο στιφάδο με κιμά. Τυπικό, παραδοσιακό μακεδονίτικο πιάτο που, αντί για το κρεμμύδι, δίνει έμφαση στον κιμά - κάτι που δεν συνηθίζεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας για το στιφάδο. * Μελιτίνια Σαντορίνης
Τοπικό γλυκό της μαγευτικής Σαντορίνης. Η ζύμη για τα μελιτίνια φτιάχνεται από αλεύρι και αβγό και η πλούσια γέμιση από μυζήθρα και μαστίχα. * Γούνες γεμιστές από την Πάρο
Παραδοσιακό θαλασσινό πιάτο από την Πάρο. Σαρδέλες μαριναρισμένες στο ξίδι και γεμισμένες με πολτοποιημένο σκόρδο,ψωμί,μαϊντανό,πιπεριά που ψήνονται στο φούρνο με κρασί και λάδι * Λυχναράκια από την Τήνο
Είναι γλυκές τυρόπιτες που μπορεί να αποτελούν το κατεξοχήν γλυκό του Πάσχα, ωστόσο είναι για όλες τις εποχές τους χρόνου. Συνδυάζουν το ξινό του τυριού με το μέλι
* Ηρακλειώτικα σαρίκια Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό του Ηρακλείου. Φτιάχνεται από σπιτικό φύλλο ζύμης, τηγανίζεται σε καυτό λάδι και πασπαλίζεται με κανέλα και σησάμι. * Πρασοτηγανιά από τη Λίμνη Παραδοσιακό πιάτο που συναντάμε στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, με τον πρωτότυπο συνδυασμό χοιρινού, κοτόπουλου και πράσου. * Μοσχάπιδο στα Κίθηρα*Παραδοσιακό πιάτο του Πόντου, με μοσχάρι που βράζει στην κατσαρόλα και νοστιμίζει με πλήθος από διαφορετικά μυρωδικά.
* Σβίγγοι από την Πάτμο: Μοιάζουν με λουκουμάδες, αλλά έχουν σχήμα ντόνατς. Η γέμισή τους λέγεται μαζούνι και τρώγεται και σκέτη σαν γλυκό κουταλιού. Παραδοσιακό γλυκό της Πάτμου.
* Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια:
Παραδοσιακό κρητικό πιάτο που σερβίρεται στα Σφακιά. Η συγκεκριμένη συνταγή προσφέρεται την παραμονή των γάμων, συνοδευόμενη από άφθονο κρασί.
* Πατσαβούρα από το Πάπιγκο: Παραδοσιακή πεντανόστιμη πίτα από το εξαιρετικά γραφικό Πάπιγκο, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο και κυρίαρχο συστατικό το γιαούρτι.
.
* Μακεδονίτικο στιφάδο με κιμά. Τυπικό, παραδοσιακό μακεδονίτικο πιάτο που, αντί για το κρεμμύδι, δίνει έμφαση στον κιμά - κάτι που δεν συνηθίζεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας για το στιφάδο. * Μελιτίνια Σαντορίνης
Τοπικό γλυκό της μαγευτικής Σαντορίνης. Η ζύμη για τα μελιτίνια φτιάχνεται από αλεύρι και αβγό και η πλούσια γέμιση από μυζήθρα και μαστίχα. * Γούνες γεμιστές από την Πάρο
Παραδοσιακό θαλασσινό πιάτο από την Πάρο. Σαρδέλες μαριναρισμένες στο ξίδι και γεμισμένες με πολτοποιημένο σκόρδο,ψωμί,μαϊντανό,πιπεριά που ψήνονται στο φούρνο με κρασί και λάδι * Λυχναράκια από την Τήνο
Είναι γλυκές τυρόπιτες που μπορεί να αποτελούν το κατεξοχήν γλυκό του Πάσχα, ωστόσο είναι για όλες τις εποχές τους χρόνου. Συνδυάζουν το ξινό του τυριού με το μέλι
Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού από μανταρίνι που μας προτείνουν τα όμορφα Κύθηρα. Πρωτότυπο και γευστικό! * Τσιτσίραβλα στο Πήλιο Πηλιορείτικο ορεκτικό που αποτελείται από βλαστάρια από αγριοφιστικιά, άλμη και λίγο ξύδι. Ο τι πρέπει για τσιπουράκι,ρακί και ουζάκι.
0 Σχόλια