Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα​

Συνέδριο με τίτλο: "Πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα" διοργάνωσε στις 26 Φεβρουαρίου η ΕΛΕΠΑΠ.
Η πρώιμη θεραπευτική και εκπαιδευτική παρέμβαση σε παιδιά με κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές βασίζεται στην
οριστική προσέγγιση, με στόχο τη γνωστική, την ψυχοσυναισθηματική και την ψυχοκινητική ανάπτυξη, την καλλιέργεια δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας, καθώς και την κοινωνική ένταξη.
Τα οφέλη από την εφαρμογή προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης είναι πολλαπλά και αφορούν στο παιδί, στην οικογένεια και σε όλη την κοινωνία.
Το συνέδριο απευθύνθηκε σε παιδίατρους, παιδονευρολόγους, ιατρούς αποκατάστασης, ορθοπεδικούς, παιδοψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ενδιαφερόμενους γονείς.
Παρουσιάστηκαν μοντέλα εφαρμογής προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης στην Ευρώπη και τα συγκεκριμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη γνώση που κατέχει η αποκαταστασιακή ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ που εφαρμόζει πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης από το 1992.
Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρθηκαν στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ανάδειξη της πρόσφατης γνώσης και έρευνα.
Παρουσιάστηκε επίσης και η οπτική άποψη των γονιών.
Health

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια