Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Καθρέπτης της Αρκίτσας πνίγεται στα σκουπίδια

https://4.bp.blogspot.com/_gwfWU_3sfOs/S18m5eqhZFI/AAAAAAAACFc/TYdF6FSjQVk/s400/%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%A1%CE%95%CE%A6%CE%A4%CE%97%CE%A3_25-11-09+017.jpg
Τα σκουπίδια και η αδιαφορία των τοπικών παραγόντων του νομού Φθιώτιδα, θολώνουν τον "Καθρέπτη της Αρκίτσας" και εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς στα μάτια των ξένων επιστημόνων. Πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και δίπλα από το ομώνυμο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δαφνουσίων.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μία λεία και κάθετη επιφάνεια όπου
σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί την εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων. Οι γεωλόγοι την ονομάζουν κατοπτρική επιφάνεια, επειδή μοιάζει με καθρέπτη. Έχει μήκος 300 μέτρα και ύψος 80 μέτρα.
Το τμήμα του επιπέδου του ρήγματος που φαίνεται σήμερα, γνωστό ως "καθρέπτης" λόγω της στιλπνότητας της επιφάνειας του, έχει σχηματιστεί από την δράση επανειλημμένων μεγάλων σεισμών στο πρόσφατο γεωλογικό παρελθόν (100.000).
Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε προς τη Νομαρχία Φθιώτιδας η Εκτελεστική Γραμματεία της Επιτροπής Διατήρησης της Γεωλογικής - Γεωμορφολογικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), η εν λόγω περιοχή επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος απόθεσης απορριμμάτων από τον Δήμο Δαφνουσίων.
Η προφύλαξη και διατήρηση του χώρου θα αποτελούσε το καλύτερο φυσικό εργαστήριο εκπαίδευσης Ελλήνων αλλά και ξένων φοιτητών Γεωλογίας και Γεωφυσικής
ΟΙΚΟΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια