Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προφυλακτικά... Πώς αλήθεια χρησιμοποιούνται;

Τι προσέχω στην συσκευασία και πως την ανοίγω; Τα προφυλακτικά είναι συσκευασμένα σε αεροστεγείς συσκευασίες και έχουν ημερομηνία λήξης.
Πάντα προσέχουμε αν:

• Η συσκευασία είναι άθικτη, και
• Αν η ημερομηνία λήξης έχει περάσει

Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά με τα χέρια σας. Μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή τα δόντια σας για να ανοίξετε τη συσκευασία, διότι υπάρχει περίπτωση να τρυπήσετε το προφυλακτικό που βρίσκετε μέσα σε αυτή.
Το προφυλακτικό που μόλις βγάλατε από τη συσκευασία έχει σχήμα δακτυλίου και είναι περιτυλιγμένο. Ελέγξτε για να δείτε από ποια πλευρά ξετυλίγεται.
Για κάθε σεξουαλική επαφή, ακόμα και με το ίδιο άτομο, χρησιμοποιούμε άλλο προφυλακτικό. Βάζουμε πάντα το προφυλακτικό από την αρχή της σεξουαλικής πράξης.
Φορέστε το προφυλακτικό ενώ το πέος βρίσκεται σε στύση. Πιέστε και κρατήστε το πάνω μέρος του προφυλακτικού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας, ώστε να αφαιρέσετε από μέσα όλο τον αέρα. Αφήστε χώρο περίπου 1,5 εκατοστού, ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τα σπερματικά υγρά.
Με αυτόν τον τρόπο, το προφυλακτικό δεν θα σπάσει όταν θα γεμίσει με τα σπερματικά υγρά.
Τοποθετήστε το προφυλακτικό στην κεφαλή του πέους, ενώ το κρατάτε με τον άλλο τρόπο που αναφέρθηκε και με το άλλο χέρι ξετυλίξτε το προς τα κάτω ώστε να φτάσει στην βάση του πέους.
Μετά την εκσπερμάτιση κρατήστε την άκρη του προφυλακτικού με το χέρι και φροντίστε ώστε η έξοδος του πέους να γίνει όσο αυτό είναι σε στύση. Προσέξτε να μην διαφυγουν σπερματικά υγρά.
Πριν βγάλετε το προφυλακτικό από το πέος, σιγουρευτείτε ότι είστε μακριά από το σώμα του συντρόφου σας. Πετάξτε το προφυλακτικό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα προφυλακτικό πάνω από μία φορά.

Τι πρέπει να προσέχω;
• Φροντίστε να έχετε μαζί σας προφυλακτικά.
• Συσκευασία που έχει ανοιχθεί και δεν έχει χρησιμοποιηθεί άμεσα, είναι άχρηστη και πρέπει να πετάγεται.
• Φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος, διότι η θερμοκρασία μπορεί να τα καταστρέψει. Προφυλακτικά που έμειναν εκτεθειμένα σε ζέστη για μερικές μέρες (πχ αυτοκίνητο, τσέπη παντελονιού) ίσως να έχουν καταστραφεί.
• Πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στο προφυλακτικό. Ένα προφυλακτικό του οποίου η ημερομηνία λήξης έχει περάσει, μπορεί να έχει καταστραφεί και να είναι πιο εύκολο να σπάσει.
• Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαντικό, τότε χρησιμοποιήστε το αφού έχετε τοποθετήσει το προφυλακτικό στο πέος. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ως λιπαντικό βαζελίνη ή άλλη λιπαρή κρέμα, γιατί καταστρέφεται το προφυλακτικό. Αγοράζουμε από το φαρμακείο υδατοδιαλυτά λιπαντικά.
• Προτιμούμε να αγοράζουμε προφυλακτικά από το φαρμακείο.

Με την παρέα δεν μεταδίδεται το AIDS.
Μεταδίδεται η ανθρωπιά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια