Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αναδιοργάνωση του Στρατού ξηράς

Η πρόκειται για προδοσία ή νομίζουν ότι γίναμε Ελβετία. Και οι δύο περιπτώσεις οδηγούν σε εθνικό όλεθρο.
Απόσπασμα άρθρου της εφημερίδας ΙΣΟΤΙΜΙΑ:

.....Τα τελευταία δώδεκα χρόνια επιχειρούνται αναδιοργανώσεις, που ως κύριο αντικείμενό τους είχαν το Στρατό, οι οποίες κρίνοντας από το αποτέλεσμα απέτυχαν όλες τους.
Ως κύρια αιτία της αποτυχίας θεωρούν ότι οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν άφηναν άθικτους τους αριθμούς των υπηρετούντων ανώτατων αξιωματικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπληθώρα από αυτούς. Το αποτέλεσμα ήταν να διατηρούνται μονάδες-φαντάσματα, προκειμένου να δικαιολογείται η παρουσία των διοικητών τους!
Έτσι στον Ελληνικό Στρατό σήμερα υπάρχουν συνολικά:
195 ανώτατοι αξιωματικοί! Αναλυτικά αυτοί είναι: 12 αντιστράτηγοι, 46 υποστράτηγοι (35 Όπλων + 11 Σωμάτων) και 137 ταξίαρχοι (107 Όπλων + 30 Σωμάτων).
Τέτοιοι αριθμοί δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλο ΝΑΤΟϊκό στρατό! Οι ίδιοι παράγοντες λένε με έμφαση ότι ο Ελληνικός Στρατός, που αριθμεί περί τα 90.000 άτομα, έχει πάνω από 50 διοικήσεις, όσες περίπου και ο στρατός των ΗΠΑ, στον οποίο όμως υπηρετούν 540.000.
Ο σχεδιασμός λοιπόν που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο αφορά τη διάλυση μονάδων, το κλείσιμο στρατοπέδων, την απόσυρση παρωχημένων οπλικών συστημάτων και, βεβαίως, τον περιορισμό του αριθμού των ανώτατων αξιωματικών σε λογικό πλαίσιο.
Για τις μονάδες υπολογίζεται να υπάρξει μείωση της τάξεως του 30%. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατάργηση δύο σχηματισμών επιπέδου σώματος στρατού, οχτώ σχηματισμών επιπέδου μεραρχίας και οχτώ επιπέδου ταξιαρχίας. Από τους σχηματισμούς επιπέδου συντάγματος οι περισσότεροι θα καταργηθούν. Από τους υπόλοιπους κάποιοι θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες ταξιαρχίες, ενώ ελάχιστοι -δύο ή τρεις- θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο ταξιαρχίας. Ο αριθμός των κέντρων εκπαίδευσης θα μειωθεί δραστικά.
Εκεί που οι αριθμοί γίνονται εντυπωσιακοί είναι στο πλήθος των στρατοπέδων. Τα στρατόπεδα-εγκαταστάσεις του Στρατού, σε ολόκληρη την επικράτεια, ξεπερνούν τα 850! Από αυτά μόλις τα 54 είναι στη Θράκη και άλλα 127 στα νησιά του Αιγαίου. Στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα είναι 150, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ολόκληρη τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Στο ΥΕΘΑ πιστεύουν ότι ο περιορισμός των στρατοπέδων σε ποσοστό τουλάχιστον 60% έχει μόνο πλεονεκτήματα. Μάλιστα για τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λένε ότι χρειάζονται κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εκποίηση των στρατοπέδων μπορεί να αποτελέσει σοβαρή πηγή εσόδων. Τόσο σοβαρή που να χρηματοδοτήσει ολόκληρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα!
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι πολλά τα εποφθαλμιούν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, που ασκούν έντονες πολιτικές πιέσεις. Η κατάργηση μονάδων και στρατοπέδων θα επιφέρει και την αποδέσμευση οπλικών συστημάτων που είναι παρωχημένης τεχνολογίας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Υπολογίζεται ότι χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο η μαχητική ικανότητα του Στρατού, μπορούν να αποσυρθούν άρματα μάχης, π.χ. τύπου Μ60, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Μ110, όλμοι και ρυμουλκούμενα πυροβόλα της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη εκποίησή τους (πράγμα που δεν γινόταν ως τώρα), ως μέταλλο και εξαρτήματα, μπορεί να αποφέρει αρκετά έσοδα στο ΥΕΘΑ.
koukfamily

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια