Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

΄Ελληνες Γιατροί του Κόσμου - Αχτίδα ελπίδας στα χαλάσματα !

Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου, η μόνη ελληνική ιατρική οργάνωση στο μαρτυρικό νησί της Αϊτής συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες παρουσίας και παροχής ιατρικής βοήθειας στον σκληρό δοκιμαζόμενο πληθυσμό.
Το ιατρείο για εξωτερικούς ασθενείς δέχεται καθημερινά 200-3000 ασθενείς: κυρίως ακρωτηριασμένους, πληγωμένους με βαριά παραμελημένα και επιμολυσμένα τραύματα, καθώς και παιδιά που πάσχουν τόσο απ επίμονες διάρροιες και εμετούς, όσο και από λοιμώξεις του αναπνευστικού και δερματικά νοσήματα.
Το νοσοκομείο των Γιατρών του Κόσμου αύξησε τα κρεβάτια του σε 45 και
δέχεται καθημερινά ασθενείς από άλλα νοσοκομεία, θύματα ατυχημάτων, καθώς και περιστατικά από το εξωτερικό ιατρείο που χρειάζονται περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που τα μέλη της ομάδας βιώνουν, αχτίδα ελπίδας και πηγή χαράς αποτέλεσαν τα τέσσερα υγιέστατα παιδιά που γεννήθηκαν στα χέρια τους.
Αυτή την εβδομάδα, έφθασε η τρίτη ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, αποτελούμενη από τρεις γιατρούς, μία νοσηλεύτρια και δύο διοικητικούς. Η ομάδα αυτή θα εργασθεί στη νοσηλευτική μονάδα που οι Γιατροί του Κόσμου δημιούργησαν για έναν μήνα. Μετά θα αντικατασταθεί από άλλη αντίστοιχη ομάδα. Στόχος της οργάνωσης είναι να παραμείνει στην πολύπαθη περιοχή για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την ιδιαιτέρως δύσκολη αυτή αποστολή και καλούν και άλλους να ενωθούν μαζί τους σ αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και τα προβλήματα υγείας και διατροφής του πληθυσμού συνεχώς επιδεινώνονται.
Στην ελληνική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου συμμετέχουν οι:
Οεόφιλος Ρόζενμπεργκ (ιατρός-χειρουργός), Ηρώ Βαρσαμή (ιατρός-βιοπαθαλόγος), Μηνάς Βουλγαρίδης (ιατρός-πνευμονολόγος), Νίκη Βουλγαρίδη (ιατρός-αναισθησιολόγος), Μιλτιάδης Σερηγιαννίδης (ιατρός-πλαστικός χειρουργός), Σταυρούλα Πούλου (ιατρός-αναισθησιολόγος), Ανδρέας Θωμόπουλος (διοικητικό μέλος), Ασπασία Μιχαλάκη (ιατρός- παθολόγος), Γιάννης Τορνικίδης (ιατρός-χειρουργός), Καλλιόπη Κατέ (ιατρός-παθολόγος), Penelope Page (νοσηλεύτρια), Leo Doves (οικονομολόγος-διοικητικός) και Γεώργιος Μουτάφης (διοικητικό μέλος)
Ο Κόσμος του Επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια