Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πράσινη ενέργεια στο Κιλκίς

Την ολοκλήρωση ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 ΜW στην περιοχή του Κιλκίς ανακοίνωσε πρόσφατα η BP Solar.
Το νέο πάρκο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Με τη λειτουργία του θα αντισταθμίσει περίπου 1.400 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1.500 στρέμματα δάσους.
Το πάρκο ανήκει στην Sunergy A.E. μία από τις πρώτες εταιρείες που λειτούργησαν φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλης ισχύος στην Ελλάδα και αποτελεί το τρίτο έργο της συνεργασίας της με την ΒΡ Solar στην περιοχή. Η συνεργασία των δύο εταιρειών παλαιότερα αφορά σε έργα ισχύος 150 και 200 KWp, τα οποία λειτουργούν με επιτυχία από το 2008.
5.724 φωτοβολταϊκό πλαίσια
Το πάρκο έχει εγκατασταθεί σε περιοχή ελεύθερου αγροτεμαχίου στη
Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 5.724 φωτοβολταϊκά πλαίσια της BP Solar τεχνολογίας μονοκρυσταλλικού πυριτίου τύπου Mono 4 εξαιρετικής μηχανικής αντοχής.
Η εγκατάστασή τους έχει γίνει με χρήση πλαισίων αλουμινίου, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδικούς πασσάλους που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος ελαχιστοποιώντας τη χρήση σκυροδέματος. Οι αντιστραφείς (inverters) που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από την εταιρεία Refusol.
Όπως επισημαίνει ο Δαρείος Δημητρίου, διευθυντής Εμπορικών Πωλήσεων της BP Solar "Είμαστε χαρούμενοι που η εταιρεία Sunergy A.E. εκτιμώντας την εμπειρία της συνεργασίας της με τη BP Solar, μας εμπιστεύθηκε και για το νέο έργο στην περιοχή της Μεγάλης Στέρνας, το οποίο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα προηγούμενα. Η υλοποίηση του έργου έγινε από την ίδια τη Sunergy τηρώντας πλήρως τα χρονοδιαγράμματα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η εύκολη τοποθέτηση των πλαισίων στις βόρειες και οι σύνδεσμοι ηλεκτρικών συνδέσεων, διευκόλυναν σημαντικά το έργο της εγκατάστασης και συνέβαλαν στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την υλοποίησή του.
Realnews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια