Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τριαντάφυλλος Ηλιάδης : Η δύναμη της θέλησης!

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε στον Πετεινό Ξάνθης με σοβαρή αναπηρία στο ένα πόδι και τα χέρια. Προτού ακόμη συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα, μια ενασχόληση από την οποία αντλούσε αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή.
"Όταν η φύση σου στερεί κάτι σπουδαίο, σου το αναπληρώνει με κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Εγώ γεννήθηκα ανάπηρος, πέρασα δύσκολα χρόνια, αλλά γεννήθηκα μέσα από τη ζωγραφική" όπως είπε ο κ.Ηλιάδης,
η τύχη δεν ήταν ποτέ ...φίλη του αφού εκτός του ότι γεννήθηκε ανάπηρος, έμεινε ορφανός από πατέρα σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών.
"Όταν ήμουν μικρός απείχα από το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά και ήθελα να κάνω κάτι για να είναι γεμάτες οι ώρες μου. Κάποτε ήρθε η στιγμή που έβαλα το πινέλο στα δόντια και άρχισα να ζωγραφίζω. Το έβλεπα σαν σανίδα σωτηρίας. Το πρώτο μου έργο ήταν ένας Άγιος Βασίλης, ίσως επειδή ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το δικό μου σπίτι"
Για τον 60χρονο ζωγράφο, η μητέρα του αποτέλεσε τη "φλόγα" που του έδινε δύναμη να συνεχίσει¨"Η μητέρα μου έχασε το δεξί της χέρι έπειτα από ατύχημα και μεγάλωσε μόνη της πέντε παιδιά. Μου έλεγε συνεχώς πως η ζωή μου ανήκει και σήμερα έφτασα στο σημείο να λέω ότι είμαι αρτιμελής ! Είμαι ο αγωγιάτης των ανάπηρων μελών μου. Δεν με αγγίζει η αναπηρία μου και από την ώρα που υπέγραψα τον πρώτο μου πίνακα και τα έργα μου άρχισαν να γίνονται αντικείμενα θαυμασμού, δεν αισθάνομαι ανάπηρος, αλλά ένας μικρός δημιουργός"
Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών (VDMFK) που εδρεύει στο Λιχτενστάιν. Ζωγραφίζει πρωτίστως για τη VDMFK θέματα χριστουγεννιάτικα- εορταστικά και έπειτα έργα που απεικονίζουν την παλιά Ξάνθη και τα επαγγέλματα που έχουν χαθεί ή που τείνουν να εξαλειφθούν. Σήμερα ζει μόνιμα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου έχει μόνιμη έκθεση ζωγραφικής, είναι παντρεμένος επί τριαντατρία χρόνια και έχει αποκτήσει δύο κόρες : "Το παράπονό μου είναι πώς ως ανάπηρος δικαιούμαι να προσφέρω δουλειά στον πατέρα ή τον αδερφό μου και όχι στα παιδιά μου, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι άνεργα. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να κοιτάξει καλύτερα αυτή τη νομοθεσία"
Espresso

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια