Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βράβευση για τον δάσκαλο και οικονομολόγο Κων.Ζοπουνίδη

Ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών του Νομού Χανίων βράβευσε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, επέβλεψε με επιτυχία 15 διδακτορικά, από τα οποία πολλοί φοιτητές του είναι ήδη μέλη ΔΕΠ σε Ελληνικά και ξένα ΑΕΙ. Καθοδήγησε με επιτυχία πάνω από 100 μεταπτυχιακές διατριβές, ενώ επέβλεψε πάνω από 400 διπλωματικές εργασίες στο τμήμα του.
Εν τω μεταξύ, δέκα χρόνια προσφοράς στην έρευνα και την εκπαίδευση έκλεισε το
Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με διευθυντά τον καθηγητή Ζοπουνίδη. Το εργαστήριο εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες για θέματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης, προγραμματισμού επενδύσεων, υποδομής σε μελέτες χρηματιστηριακών αποφάσεων, βιωσιμότητας επιχειρήσεων και γενικά μελετών διαχείρισης χρηματοοικομικών κινδύνων.
Το ερευνητικό του έργο ξεπερνά τα 60 βιβλία και τα 150 άρθρα, ενώ είναι αρχισυντάκτης και μέλος επιστημονικών επιτροπών σε 17 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως:
New Mathematics and Natural Computation (World Scientific), Optimization Letters (Springer), European Journal of Operational Research (Elsevier) κ.α.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια