Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο εξαδάχτυλος Τόλμπερτ

Οι οπαδοί του Άρη δεν είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά πως καρφώνει ο μοναδικός καλαθοσφαιριστής του πλανήτη με έξι δάχτυλα.
Δυστυχώς για τους οπαδούς που πήγαν στο γήπεδο και τους τηλεθεατές της ΕΤ1, ο Φρανκ Τολμπερτ υπέγραψε στη Σιαουλάι δυο μέρες πριν λιθουανική ομάδα πάει στη Θεσσαλονίκη.
Ο "εξαδάχτυλος" Τόλμπερτ γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1968 στο Ρίβερ Φολς της πολιτείας της Αλαμπάμα, όπου άρχισε να παίζει μπάσκετ. Τα χρόνια που πέρασε στο τοπικό λύκειο ήταν αρκετά να του δώσουν τον τίτλο του "καλύτερου παίκτη όλων των εποχών"
Οι σκάουτερ του Πανεπιστημίου Όμπερν δεν έχασαν την ευκαιρία να τον
πλησιάσουν και να τον εντάξουν στην ομάδα τους. Τα τέσσερα δημιουργικά χρόνια με την Όμπερν, μπορεί να μην του έδωσαν το διαβατήριο για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ (σίγουρα θα προτιμούσε τους Μαιάμι Χιτσ, για τους οποίους δηλώνει φανατικός οπαδός), αλλά τον έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Τα έξι δάχτυλα στα δυο χέρια έχουν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Πρώτα μέσω των ΜΜΕ που δεν ήταν αρκετά για τη διάδοση της φήμης του και ύστερα μέσω του διαδικτύου στη σελίδα του Facebook.
Η σελίδα με χιλιάδες θαυμαστές τον έκανε φίρμα, τόσο που ολλανδική ομάδα Μάτριξ Μάτζικ Ναιμέγκεν του έκανε επίσημα πρόταση και τον έφερε στην Ευρώπη.
Οι 12,9 πόντοι και τα 2,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο περυσινό πρωτάθλημα ήταν σημαντική συγκομιδή για το "άρμα μάχης" τόσο που η Σιαουλάι δεν δίστασε να του κάνει πρόταση.
Ο χαρούμενος Τόμερτ δεν έκρυψε ποτέ το λάθος της φύσης. "Το έχω κληρονομήσει από τη γιαγιά και τον πατέρα μου, είμαι περήφανος που έχω έξι δάχτυλα" δηλώνει ο 23χρονος γκαρντ, που του αρέσουν τα μπρόκολα, ο Σούπερμαν και να καρφώνει με τα δύο χέρια, "έστω και με δώδεκα δάχτυλα"
Τη μοναδική φορά που έμεινε αμήχανος μπροστά στους θεατές ήταν όταν στην κερκίδα υπήρχε ένα πανό που έγραφε "Hey, Frank. High Six" "Στην αρχή κόλλησα, αλλά μετά το έριξα στο γέλιο, ήταν πετυχημένο πανό, δεν γινόταν να μην γελάσω"
KINGBET

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια