Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τηλεοπτική προβολή του Νομού Τρικάλων από την ΝΕΤ


Σειρά τηλεοπτικών γυρισμάτων για την πόλη των Τρικάλων και τον Nομό προβάλλει από σήμερα η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΤ.

Το συνεργείο του κρατικού καναλιού, πραγματοποίησε τα γυρίσματα στα μέσα Δεκεμβρίου και φιλοξενήθηκε από την Ν. Α. Τρικάλων.

Στις πρώτες θεματικές ενότητες για τα Τρίκαλα που παρουσίασε η ΝΕΤ εστίασε στα γλυπτά που βρίσκονται στην πόλη.


«Βόλτα στην πόλη με τα εντυπωσιακά γλυπτά» τιτλοφόρησε η δημοσιογραφική ομάδα το
ρεπορτάζ, ενώ για την εικαστική πλευρά μίλησε ο Τρικαλινός γλύπτης Δημήτρης Παρώνης.

Στη δεύτερη θεματική της εκπομπής παρουσιάστηκε ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων και μίλησαν νέες και νέοι για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, αλλά και οι χοροδιδάσκαλοι Παναγιώτης Μάνος και Κάτια Μάνου.

Ειδική αναφορά έγινε από τους ομιλητές στην επίδραση του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στη μουσική παιδεία των νέων του Νομού , ενώ τα παιδιά του χορευτικού εκτός από τις χορευτικές τους δεξιότητες επέλεξαν και τραγούδησαν την «Συννεφιασμένη Κυριακή» Επίσης η εκπομπή έκανε ειδική αναφορά στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα παρουσιάζοντας ζωντανή εικόνα από την περιοχή.



Στις θεματικές της εκπομπής που θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας περιλαμβάνονται, το Μουσείο Τσιτσάνη, ενώ αναδεικνύεται η μουσική παράδοση της πόλης, το Βαρούσι, όπου φοιτητές του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Τρικάλων μιλούν για την αρχιτεκτονική της παραδοσιακής συνοικίας της πόλης και ο αθλητισμός, όπου η εκπομπή δίνει ένα ξεχωριστό στίγμα γιατί η πόλη παράγει τόσους αθλητές.

Στην ίδια θεματική γίνεται αναφορά στο Μουσείο Αθλητισμού και στο Εθνικό στάδιο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια