Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Δίδυμος άνθρωπος" του διαδικτύου


Τέσσερα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο "δίδυμος άνθρωπος" του διαδικτύου που δημιούργησε ένας Έλληνας της Αυστραλίας.Ο λόγος για το CyberTwin (κυβερνοδίδυμος) που αφού επισκέφθηκε τον Άρη, τώρα άλλαξε φύλο, έγινε "Κατερίνα" και έμαθε και …ελληνικά!
Δημιουργός του CyberTwin είναι ο ομογενής δρ. Γιάννης Ζάκος, από την "Χρυσή Ακτή" της Αυστραλίας και η συνεργάτιδά του Λιζ Κέϊπελ, που νοιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι και ικανοποιημένοι από την πορεία και εξέλιξη του δημιουργήματός τους.
Ο ομογενής ισχυρίζεται ότι δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν το

δίδυμό τους στο διαδίκτυο - που μπορεί άνετα να τους αντικαταστήσει και να μιλά στους φίλους τους, στους συναδέλφους τους, τους πελάτες τους και σ' οποιονδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί τους ηλεκτρονικά!
Με ρίζες στο Γύθειο, από την πλευρά του πατέρα του, και στα Χανιά της Κρήτης, από την μητέρα του, έχει πάθος με την ελληνική γλώσσα και προγραμματίζει τρόπους - τι άλλο; - πρωτοποριακούς για να εμπνεύσει τις νέες γενιές να την αγαπήσουν να την μάθουν σωστά και να την χρησιμοποιούν.

Η Κατερίνα του διαδικτύου μιλάει ελληνικά

Έχοντας πάθος με την ελληνική γλώσσα, η ομιλία του αναφερόταν σ' ένα CyberTwin, τον Κλάιβ, που θα μπορεί να βοηθά μ' έναν "ζωντανό" και αποτελεσματικό τρόπο, εκείνους που θέλουν να εξασκηθούν σε μια ξένη γλώσσα.
"Ο Κλάιβ, έχει την ικανότητα να κάνει ανοιχτές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις με άτομα πάνω σε διάφορα θέματα. Αυτό δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γλώσσα μ' έναν τρόπο πιο "φυσικό" και πιο ζωντανό. Πειράματα που έγιναν μεταξύ του Κλάιβ και χρηστών, έδειξαν ότι ο Κλάιβ λειτουργεί με ακρίβεια και αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο εξάσκησης της γλώσσας".
Στη συνέχεια, θα μιλήσει για το CyberTwin που ετοιμάζει τώρα, την Κατερίνα, η οποία μιλά μόνο ελληνικά… γνωρίζει, όμως, άπταιστα αγγλικά. Έτσι, όταν τής μιλάς αγγλικά σου απαντά ελληνικά.
Όραμά του, επίσης, είναι να καθιερωθεί ένα Διεθνές Βραβείο της Ελληνικής Γλώσσας στην Αυστραλία, όπου παιδιά από τα ελληνικά σχολεία θα διαγωνίζονται σε διάφορους τομείς της γλώσσας.
Τώρα έχουμε μπροστά μας τον "άλλο μας εαυτό που όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε μαζί του να τον εκπαιδεύσουμε, τόσο περισσότερο θα μοιάζει με μας", θα πει ο Γιάννης Ζάκος για το "MyCyberTwin"
Ας μη φανταστεί όμως κανείς ότι πρόκειται για μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, διαβεβαιώνει ο ίδιος τονίζοντας ότι το "MyCyberTwin" μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα.
Εκτός του ότι μπορεί να μιλά εκ μέρους σας, χωρίς να είστε εκεί, συγχρόνως συλλέγει πληροφορίες όπως, για παράδειγμα, πού θα πάνε οι φίλοι σας το Σαββατοκύριακο, όταν πρόκειται για εταιρίες ποια άποψη έχουν οι άνθρωποι για κάποιο άτομο ή προϊόν για να αναφερθούμε σε ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενδεικτικά.
"Το δίδυμό", λέει ο εφευρέτης του "βρίσκει απάντηση στα ερωτήματα των άλλων και απαντά με τον πιο ακριβή τρόπο. Μπορείτε να κάνετε ένα δίδυμο σε δέκα λεπτά, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο αν στόχος σας είναι να έχετε ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού σας. Θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσετε να εκφράζεται όπως εσείς, να αφομοιώσει τις γνώσεις σας και να λειτουργεί εκ μέρους σας".
Η νέα αυτή ανακάλυψη της πληροφορικής λειτουργεί 24 ώρες, εφτά μέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι μπορείτε και ενώ κοιμάστε η τύχη σας να δουλεύει. Ο άλλος σας εαυτός να μιλά εκ μέρους σας, να εξυπηρετεί άτομα, να συλλέγει πληροφορίες, να πλουτίζει τις γνώσεις του.
Ο ομογενής επιστήμονας λέει ότι η εφεύρεσή του δεν απομακρύνει τους ανθρώπους. "Η ιδέα", συνεχίζει, " είναι ν' ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και γνωριμίας για, να μας φέρει σε άμεση επαφή με άτομα που δεν θα είχαμε ίσως την ευκαιρία να γνωρίσουμε στη ζωή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φυσική μας επαφή με τους ανθρώπους θ' αλλάξει. Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του χτες και του σήμερα, έχοντας πάντα ανοιχτό το μυαλό μας στο αύριο. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε ότι όσο πιο άρτια πληροφορημένοι είμαστε, τόσο πιο ολοκληρωμένοι είμαστε σαν άτομα".
Και ποιο ρόλο παίζει η ειλικρίνεια στην κατασκευή του διδύμου μας, του κλώνου μας; ο ίδιος εξηγεί: "Εξαρτάται αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πιστό αντίτυπο του χαρακτήρα μας, του πραγματικού εαυτού μας, ή ένα άτομο που θα θέλαμε να είμαστε ιδανικά. Επίσης, κάνουμε το My CyberTwin για να διασκεδάσουμε ή για να μας εξυπηρετήσει σε μια σοβαρή βάση; Η επιλογή, σε τελευταία ανάλυση, είναι δική μας".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια