Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι πρώτες 7 ημέρες blogs


Χιλιάδες blogs δημιουργούνται καθημερινά, και αρκετά απο αυτά, κάνουν σοβαρά λάθη ήδη απο τις πρώτες κι όλας 7 ημέρες ύπαρξής τους.Εάν σκέφτεσαι να δημιουργήσεις δικό σου νέο blog, η μόλις ξεκίνησες, διάβασε εδώ μερικά πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς και να πράξεις, μέσα στις πρώτες 7 ημέρες απο την ημέρα που θα το βάλεις μπρός.
...

Ημέρα 1η:
Μην το εμφανίσετε, έως ότου είναι καθ' όλα έτοιμο και σωστά διαμορφωμένο.
Αρκετοί καλούν κόσμο, ενώ δεν έχουν αποπερατώσει το στήσιμο του blog τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν αναρτήσεις για να διαβάσει κανείς.
Δεν είναι έτοιμο επίσης, αν το design δεν είναι τελειωμένο, ή το RSS feed δεν λειτουργεί ακόμη σωστά.
Πρίν το διαφημίσετε λοιπόν, και πρίν αρχίσετε να καλείτε κόσμο να το
επισκευθεί και να σας γνωρίσει, βεβαιωθείτε πως το design σας είναι τελειωμένο, ότι το RSS feed σας λειτουργεί, ότι έχετε φόρμα επικοινωνίας με τους αναγνώστες σας, και ότι το blog σας είναι "βελτιωμένο" για τις μηχανές αναζήτησης.
Η πρώτη ημέρα είναι απο τις πιο σημαντικές, γιατί αν δεν προσέξετε αυτά τα στοιχεία και με την σειρά που σας δίνονται, ίσως να επηρεάσουν αργότερα την πορεία και την επιτυχία του blog σας αρνητικά.

Ημέρα 2η: Ανακαλύψτε ένα "topic" και "γαντζωθείτε" επάνω του.
Δικό σας είναι το blog, οπότε μπορείτε να γράφετε για όποιο(α) topic(s) θέλετε, αλά όποια topic(s) κι αν τελικά επιλέξετε, μείνετε απόλυτα αφωσιωμένοι σ' αυτά.
Εάν για παράδειγμα γράφετε σχετικά με gadgets, μην αργότερα αλάξετε κατηγορία και κατεύθυνση. Οι αναγνώστες που θα αποκτήσετε με τον καιρό, θα ενδιαφέρονται για αυτό το αντικείμενο, (παράδειγμα τα gadgets), και εάν εσείς αργότερα αρχίσετε να γράφετε για άλλα αντ' άλλων, άσχετα με το αντικείμενο των gadgets, για έπιπλα παραδείγματος χάρη, η για την Πετρούλα, διότι θα χάσουν το ενδιαφέρον τους, και θα σταματήσουν να σας επισκέπτονται, και φυσικά, και να σας διαβάζουν.

Ημέρα 3η: Να είστε συνεπείς.
Απο εσάς εξαρτάται το κάθε πότε θα κάνετε μια ανάρτηση. Εάν θέλετε να αναρτάτε μια φορά το μήνα, κανένα πρόβλημα. Εάν αποφασίσετε να ανεβάζετε αναρτήσεις κάθε βδομάδα, ή καθημερινά, επίσης κανένα πρόβλημα. Όποια απόφαση όμως πάρετε, βεβαιωθείτε πως θα την ακολουθήσετε πιστά. Μην ποστάρετε δηλαδή αρχικά κάθε μέρα, και μετά απο καιρό κάνετε ένα μήνα να αναρτήσετε κείμενο. Οι αναγνώστες σας θα έχουν συνηθίσει και θα ξέρουν κάθε πότε κάνετε ανάρτηση, και θα την περιμένουν. Μην τους απογοητεύσετε.

Ημέρα 4η: Μην αφήνετε τους αναγνώστες σας ξεκρέμαστους.
Μέσα στις πρώτες ήδη μέρες που θα ασχολείστε με το blogging, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το να κρατάτε άμεση επαφή και να ανταποκρίνεστε άμεσα με τους αναγνώστες σας. Εάν κάποιος παράδειγμα, σας στείλει ένα email κάνοντάς σας μια ερώτηση ή προτείνοντάς σας κάποια ιδέα του, σιγουρευτείτε πως του απαντήσατε. Εάν κάποιος σχολιάσει σε μια ανάρτησή σας, σιγουρευτείτε πως του απαντήσατε είτε στο σχόλιο, είτε μέσω email, ή ακόμη καλύτερα, και με τους δύο τρόπους αν κρίνεται αναγκαίο.

Ημέρα 5η: Να είστε σύντομοι και σαφείς.
Μπορείτε αν θέλετε να ποστάρετε και ολόκληρο βιβλίο, κανένας δεν λέει όχι, και θα μπορούσε να είναι μάλιστα, το σπουδαιότερο πράγμα που γράψατε σ' όλη σας τη ζωή. Δεν σημαίνει όμως αυτόματα, ότι θα θέλουν να το διαβάσουν κι όλοι οι άλλοι. Προτιμάτε να γράφετε λιτά και όσο το δυνατόν περιεκτικά posts. Τότε οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες, στο να διαβαστούν απο περισσότερους αναγνώστες σας. Αλλιώς, απλά θα προσπεράσουν.

Ημέρα 6η: Βάλτε λίγα "μπαχαρικά".
Βάλτε λίγη λάμψη στο blog σας, και γεύση. Κρατάτε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας πάντοτε ψηλά, κάνοντας κάτι δικό σας, κάτι σπάνιο, μοναδικό, αστείο ή κάτι έξω απο τα συνηθισμένα. Οτιδήποτε κι αν κάνετε, εάν είναι μοναδικό, θα βοηθήσει κάνοντας τους επισκέπτες σας να ξανάρθουν, περιμένοντας να δουν κάθε φορά την επόμενή σας κίνηση.

Ημέρα 7η: Μην περιμένετε θαύματα.
Δεν είναι εύκολο για ένα νέο blog, να γίνει διάσημο, η να αποκτήσει Page Rank απο την πρώτη κι όλας ευδομάδα. Ίσως χρειαστούν μήνες, ή και χρόνια ακόμη, μέχρι να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα διάσημο blog.
Μπορεί επίσης κάποια πράγματα, κατά την διάρκεια της πρώτης βδομάδας, να μην πάνε όπως τα σχεδιάσατε η περιμένατε. Μην το βάλετε κάτω.
Συνεχίστε να γράφετε, και ακολουθάτε τα βήματα που διαβάσατε, συνδυάζοντάς τα και με όλα όσα μάθετε στο διάβα σας, και να είστε βέβαιοι πως θα δείτε το blog σας, να μεγαλώνει σε επισκεψιμότητα, σε ποιότητα, και να γίνεται κάθε μέρα και πιο διάσημο.

Και ένα τελευταίο, σαν καραμέλα μετά το σκόρδο.
Οποιοδήποτε τύπο blog κι αν επιλέξατε, είτε είναι προσωπικό blog, είτε επαγγελματικό blog ή είτε ένα blog για να σας αποφέρει ένα έξτρα εισόδημα, μην ξεχνάτε ποτέ να επικοινωνείτε με τους αναγνώστες σας και με άλλους συναδέλφους bloggers, καθώς επίσης (και πολύ σημαντικό) ...να το διασκεδάζετε ταυτόχρονα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια