Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα στοιχεία για τη ζωή και το τέλος του Χίτλερ

ΜΟΣΧΑ.
Τη σορό του Αδόλφου Χίτλερ, εκτός από υπολείμματα του κρανίου και της σιαγόνας του, που φυλάσσονται σήμερα στη Ρωσία, αποτέφρωσαν οι Σοβιετικοί το 1970
, προτού πετάξουν τις στάχτες στον ποταμό Μπίντεριτς της Ανατολικής Γερμανίας, σύμφωνα με τα αρχεία της ρωσικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας FSB.

Στις 13 Μαρτίου 1970, λίγες ημέρες πριν από την τελετή παράδοσης της σοβιετικής στρατιωτικής βάσης του Μαγδεμβούργου στον ανατολικογερμανικό στρατό, ο επικεφαλής της KGB Γιούρι Αντρόποφ έγραψε στην
Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ. της ΕΣΣΔ, προτείνοντας την καταστροφή των υπολειμμάτων των σορών του Χίτλερ, της Εύας Μπράουν και των μελών της οικογενείας Γκέμπελς. Η επιστολή σηματοδότησε την έναρξη άκρως απόρρητης επιχείρησης, με κωδική ονομασία «Τα Αρχεία», την οποία ανέλαβε ομάδα πρακτόρων της KGB Γερμανίας, όπως αποκάλυψε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ο Αντρόποφ εξήγησε με ακρίβεια το σχέδιο, που αφορούσε την αφαίρεση και καταστροφή των σορών των εγκληματιών πολέμου που είχαν ταφεί στο Μαγδεμβούργο. «Τα υπολείμματα μεταφέρθηκαν στο Σένεμπεκ, όπου κονιορτοποιήθηκαν και σκορπίσθηκαν στον ποταμό Μπίνεριτς», αναφέρει ο Αντρόποφ στην έκθεσή του προς τη σοβιετική ηγεσία.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για τη ζωή και το τέλος του Φύρερ αναζωπυρώθηκε χθες, με την ανακοίνωση βρετανικής ιστοσελίδας ότι δημοσιεύει το φάκελο του Χίτλερ από τις ημέρες του στον αυτοκρατορικό στρατό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Στον φάκελο αναφέρεται και ο τραυματισμός του στο πεδίο της μάχης τον Οκτώβριο 1916 από θραύσμα χειροβομβίδας στο πόδι στη μάχη της Λε Μπαρκ, αλλά και τον Οκτώβριο του 1918 στη Λα Μοντάν, όπου ο δεκανέας Χίτλερ νοσηλεύθηκε έχοντας εισπνεύσει ασφυξιογόνα αέρια. Ο Χίτλερ τιμήθηκε με πέντε μετάλλια, λαμβάνοντας δις τον Σιδηρούν Σταυρό 1ης και 2ης κατηγορίας, παράσημο που φορούσε με υπερηφάνεια μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια