Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανυπολόγιστης αξίας εικόνες έκαναν «φτερά» από ξωκκλήσι


Εβδομήντα εικόνες και ένα Ευαγγέλιο ανυπολόγιστης αξίας έκαναν «φτερά» από το ξωκκλήσι Πέτρου και Παύλου, στη διαδρομή Τσαγκαράδας - Ξουριχτίου, όπου χτύπησαν άγνωστοι ιερόσυλοι, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι η πόρτα από το ξωκκλήσι δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ ο ιερέας, δήλωσε στην Αστυνομία ότι είχε επισκεφθεί το χώρο τελευταία φορά την περασμένη Πέμπτη.

Χθες το πρωί, που ο ηλικιωμένος ιερέας...

επισκέφθηκε ξανά το χώρο, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν «αδειάσει» το περιεχόμενο του ναϊδρίου, κλέβοντας το Ευαγγέλιο και περίπου 70 παλιές εικόνες, μεγάλης αξίας.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο ξωκκλήσι είχαν μεταφερθεί εικόνες και από άλλα παρεκκλήσια, προκειμένου να προστατευτούν.

Στο σημείο της κλοπής πήγε κλιμάκιο της σήμανσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για να πάρει αποτυπώματα, ενώ σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το χώρο κλιμάκιο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για να εξετάσουν αν έχουν καταγράψει κάποιες από τις εικόνες που εκλάπησαν.

Πάντως, το γεγονός ότι η παλιά σιδερένια πόρτα δεν βρέθηκε παραβιασμένη, προβληματίζει την Αστυνομία, που εξετάζει τα ενδεχόμενα οι δράστες να την παραβίασαν χωρίς ίχνη, η πόρτα να μην είχε κλειδωθεί ή να «βοήθησε» κάποιος που ενδεχομένως διέθετε κλειδί.

Το ζήτημα διερευνά και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ορίστηκε ήδη εκκλησιαστικός ανακριτής, ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του ιερέα και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ώστε ν’ αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. 

magnesianews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια