Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Τζον Άνιστον μιλάει για τη Τζένιφερ και την καριέρα του

Η κόρη του είναι μία από τις πιο όμορφες και πολυσυζητημένες ηθοποιούς στο Hollywood. Όπως λεει και ο ίδιος… “αυτή άσ‘ τη, είναι κλεισμένη για μια ζωή“ . Αυτό που ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα είναι ότι ο κ. Άνιστον είναι και αυτός ένας γνωστός ηθοποιός και ίσως για αυτό η κόρη του, Jennifer, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του Κρητικού πατέρα της.
Ο ίδιος έχει παίξει σε πολλές αμερικανικές τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και ταινίες μεταξύ των οποίων τα
“Days of Our Lives”, Gilmore Girls , My Big Fat Greek Life και Star Trek: Voyager.
Ο πατέρας της Jennifer Aniston γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης από τη Στέλλα και τον Αντώνη Αναστασάκη, έναν παλαίμαχο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Ο πατέρας του άλλαξε το όνομα της οικογένειας όταν μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και από Αναστασάκης το έκανε Aniston. Ο κ. John Aniston απέκτησε την κόρη του, Τζένιφερ Ανιστον, με την πρώτη σύζυγό του, Nancy Dow ενώ αργότερα έκανε και έναν γιο, τον Αλέξανδρο, από τη δεύτερη σύζυγό του, Σέρι Ρούνεϊ Aniston.
Ο καλύτερος φίλος του ήταν ο διάσημος ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τέλι Σαβάλας.Ο John Aniston πάντοτε προσπαθεί να υποστηρίζει τις εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας στο Λος Άντζελες. Σε μία από αυτές τον συναντήσαμε και εμείς και μας μίλησε αποκλειτικά για την κόρη του αλλά και την καριέρα του.
Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία σας. Ήσασταν ο πρώτος που ήρθατε στις ΗΠΑ ή η οικογένειά σας;
Όχι. Ο πατέρας μου ήρθε στις ΗΠΑ το 1910. Κατέληξε εδώ στο στρατό και γύρισε στην Ευρώπη όπου πολέμησε στη Γαλλία και πληγώθηκε. Γύρισε πίσω στις ΗΠΑ και άνοιξε μερικές επιχειρήσεις και βρισκόταν στο Κάσπερ του Γουαϊόμινγκ, που ήταν πόλη με πετρέλαιο. Όχι ιδιαίτερα καλή. Γι’αυτό και όταν στέρεψαν οι πηγές έπρεπε να τις κλείσουν για 5 χρόνια για να ξαναέρθει η πίεση. Όταν έγινε αυτό, πήγε πίσω στην Ελλάδα και παντρεύτηκε. Ορκίστηκε ότι δε θα έβγαζε τη μητέρα μου από την Ελλάδα. Αλλά μετά, στα τέλη της δεκαετίας του ’20, η οικονομία δεν πήγαινε καλά στην Ελλάδα, και έτσι γύρισε στο Γουαϊόμινγκ. Ξαναστέρεψε μετά η πετρελαιοπηγή και επέστρεψε στην Ελλάδα, στα Χανιά, όπου και γεννήθηκα εγώ.
Μέχρι ποιά ηλικία μείνατε εκεί;
Μέχρι 18 μηνών, ήμουνα μικρός. Τελικά ήρθα στις ΗΠΑ το 1935, αλλά αυτό ήταν το τέταρτο ταξίδι για τον πατέρα μου.
Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός; Πολλοί Έλληνες δεν θεωρούσαν την ηθοποιία κανονικό επάγγελμα εκείνη την εποχή;
Εγώ το λέω ακόμα και τώρα αυτό ! Όταν με ρωτάνε «πώς πάει η δουλειά;» εγώ τους απαντάω «είναι καλύτερα από το να εργάζομαι κανονικά!». Όταν ήρθε η ώρα να πάω στο κολέγιο, μου είπαν να επιλέξω ειδίκευση, και το μόνο που είχα κάνει ήταν μερικά θεατρικά στο γυμνάσιο και μου άρεσε πολύ. Αποφάσισα να διαλέξω την υποκριτική.
Η οικογένειά σας είχε πρόβλημα;
Δεν ενθουσιάστηκαν αλλά δεν μου προέβαλαν και αντίσταση.
Πείτε μας έναν ρόλο τον οποίο θυμάστε;
Ήταν μια σειρά στην τηλεόραση που λεγόταν The Virginian, και ήταν γουέστερν. Μου είπαν να μην κάνω ακρόαση γιατί το μόνο που θα έκανα ήταν να ιππεύω πάνω και κάτω στις σκηνές. Αν ήταν κάτι δύσκολο θα έπαιρναν κασκαντέρ. Έλαβα το σενάριο και οι τέσσερις πρώτες σελίδες ήταν κυνηγητό. Δεν έχω διασκεδάσει τόσο στη ζωή μου όσο ιππεύοντας σε αυτό το γύρισμα !
Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την κόρη σας; Είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της Ελληνικής καταγωγής στην Αμερική. Εσείς της είπατε να διαλέξει αυτή την καριέρα;
Δεν λέω ποτέ σε κανέναν να διαλέξει αυτή την καριέρα. Ούτε και στην κόρη μου. Συνειδητοποιείς ότι μόλις το 5% των ηθοποιών ζουν από αυτό και το υπόλοιπο 95% έχει άλλες δουλειές όπως σερβιτόροι ή κάνοντας κάτι άλλο. Είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα και πρέπει να είναι κανείς πολύ τυχερός. Ευτυχώς για αυτή είναι πολύ ταλαντούχα.
Πότε θυμάστε να σας είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;
Μου το είπε όταν ήταν στην ενάτη (3η γυμνασίου) και ήρθε και μου είπε ότι ήθελε να πάει σε θεατρικό γυμνάσιο στη Νέα Υόρκη. Ήταν Ιούνιος ή Απρίλιος και οι ακροάσεις ήταν το Φεβρουάριο. Τελικά καταφέραμε να της κανονίσουμε μια ακρόαση, και τη δέχτηκαν. Τα υπόλοιπα γνωστά.
Ποιά ταινία ή τηλεοπτική σειρά που έχει κάνει σας αρέσει περισσότερο;
Τα Φιλαράκια φυσικά. Αλλά μου αρέσει όλη η δουλειά της.
Πόσο Ελληνίδα πιστεύετε ότι νιώθει; Μιλάει καθόλου ελληνικά;
Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα! Είχε αρκετά ελληνική ανατροφή από τη μαμά μου, τη Γιαγιά. Ήταν πολύ δεμένες. Η οικογένεια είναι όλη πολύ Ελληνική.
Θα θέλατε να τη δείτε νύφη; Πιστεύετε ότι θα γίνει σύντομα;
Ναι, το ελπίζω!
Γνωρίσατε τον πρώην της, τον John Mayer; Ποιά είναι η γνώμη σας;
Ναι, τον γνώρισα. Ήταν ένας πολύ γοητευτικός νεαρός. Δεν διήρκεσε όμως. Τι να κάνουμε;
Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη:



greekreporter.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια