Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Αθήνες όλου του κόσμου συναντώνται στον ΕΟΤ

 Συνολικά 23 πόλεις είναι συνονόματες της ελληνικής πρωτεύουσας και έγινε η πρώτη επαφή των δημάρχων τους στη χώρα μας.
Το αστείο δεν εξαντλούνταν όσο και αν είχε επαναληφθεί. "Από που είστε;" θα ρωτούσαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί τη χαρούμενη παρέα των .....
Αμερικανών που την περασμένη εβδομάδα έκαναν βόλτα στα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. "From Athens!. Από την Αθήνα!" θα απαντούσαν με μια φωνή εκείνοι, για να εισπράξουν ακόμη ένα βλέμμα απορίας. "Και όμως, η Αθήνα δεν είναι μόνο μία..." θα συνέχιζαν βάζοντας τα γέλια.
Ούτε καν δύο! Συνολικά
23 πόλεις στον κόσμο έχουν υιοθετήσει το όνομα της Αθήνας, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στις ΗΠΑ. Γνωστότερη από όλες η Αθήνα της Τζόρτζια (ναι, αυτή που "βγάζει" το σύστημα κάθε φορά που πάμε να κλείσουμε ηλεκτρονικά αεροπορικό εισιτήριο), με πληθυσμός 112.000, που της δίνει τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης "Αθήνας" στον κόσμο μετά τη δική μας. Μικρότερη, η Αθήνα της Ουισκόνσιν, ένα μικρό αγροτικό χωριό περίπου 1.000 κατοίκων.
"Οι πόλεις μας είναι πολύ διαφορετικές, αλλά η καρδιά μας μοιάζει η ίδια" είπε ο πρόεδρος του χωριού Τσακ Κόρνακ, όταν πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη χώρα μας μαζί με άλλους πέντε ομολόγους του από αντίστοιχες αμερικανικές "Αθήνες" προκειμένου να συμμετάσχει στην 1η Συνάντηση Δημάρχων των Αθηνών του Κόσμου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον μη κυβερνητικό οργανισμό World of Athens, που δημιουργήθηκε με σκοπό τη δικτύωση όλων των πόλεων με το όνομα "Αθήνα", ώστε "να γίνουν όλες μαζί πρεσβευτές του ονόματος "Αθήνα" και ό τι αυτό συμβολίζει για τις σύγχρονες κοινωνίες διεθνώς" όπως εξηγεί η πρόεδρος του κ.Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Την προσπάθεια αγκάλιασε ο Δήμος της Αθήνας που μαζί με την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών και τον ΕΟΤ συνδιοργάνωσαν την πρώτη αυτή συνάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια