Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κυρίες των αμερικανικ​ών ΜΜΕ με ελληνικό αίμα!

Είναι πετυχημένες, επηρεάζουν την κοινή γνώμη και έχουν όλες κάτι κοινό. Την ελληνική καταγωγή τους.
* Βανέσα Γρηγοριάδη - Vanessa Grigoriadis
Είναι μία από τις αγαπημένες δημοσιογράφους των σταρ και οι περισσότεροι θα ήθελαν να αποτελέσουν θέμα της για ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου με
τα οποία συνεργάζεται, όπως "New York Magazine", "Vanity Fair" και "Rolling Stone". Η 37χρονη Ελληνοαμερικανίδα μεγάλωσε στο Μανχάταν και όπως λέει η ίδια για τον εαυτό της δεν της αρέσει να καλύπτει αποκλειστικά μια κατηγορία θεμάτων.
Σπούδασε υποκριτική και Κοινωνική Θεολογία και ξεκίνησε τη δημοσιογραφικής της καριέρα στα 25 της στο περιοδικό "New York". Η πρώτη της δημοσιογραφική επιτυχία ήταν μια συνέντευξη με την Μαντόνα και ακολούθησαν δεκάδες ακόμη σταρ όπως Lady Gaga, Mπρίτνεϊ Σπίαρς, Καρλ Λάγκερφελντ και πολλοί άλλοι.
*  Αλέξις Χριστοφόρου - Alexis Christopher
Γεννημένη το 1970 είναι το μάτι και το αφτί του CBS στη Γουόλ Στρίτ. Η Αλέξις Χριστοφόρου είναι η οικονομική ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου στη Νέα Υόρκη από το 2005 και παρουσιάστρια εβδομαδιαίου οικονομικού μαγκαζίνο.
Ξεκίνησε την καριέρα της στον όμιλο Bloomberg το 1994, όπου παρουσίαζε ημερήσια ειδησεογραφική εκπομπή και ήταν η πρώτη ρεπόρτερ που έκανε ζωντανή αναμετάδοση μέσα από την αίθουσα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Εκτός από οικονομικό ρεπορτάζ έχει κάνει και αρκετές συνεντεύξεις καλλιτεχνών όπως των Ρίγκο Σταρ, Φράνσις Φορντ Κόπολα και Τόνι Μπένετ.
*  Τίνα Φέι - Tina Fey
Το περιοδικό "The New Yorker" την αποκάλεσε "σύμβολο του σεξ για τους σκεπτόμενους άντρες".
Ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα αλλά πασίγνωστη στις ΗΠΑ η Ελίζαμπεθ - Σταματίνα Φέι είναι από τις πιο γνωστές κωμικούς, και παρουσιάστριες της αμερικανικής τηλεόρασης.
Πέρασε από τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες εμφανίστηκαν τα μεγαλύτερα κωμικά ταλέντα των ΗΠΑ και η δική της τηλεοπτική σειρά "30 Ροκ" τιμήθηκε με βραβείο Emmy.
Το 2008 υποδύθηκε σε κωμική εκπομπή την υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών Σάρα Πέιλιν, ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα της και την έκανα πασίγνωστη διεθνώς. Έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες και είναι παντρεμένη με το σεναριογράφο Τζεφ Ρίτσμοντ.
*  Μαρία Μενούνος - Maria Menounos
Στην Ελλάδα τη γνωρίσαμε και μάθαμε περισσότερα γι αυτή από την Eurοvision του 2006, όταν ήταν παρουσιάστρια του διαγωνισμού. Η Μαρία Μενούνος όμως είχε ήδη μακρά προϋπηρεσία στην αμερικανική τηλεόραση. Κόρη Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη το 1978 και μπήκε στο χώρο των μίντια το 2001 ως ρεπόρτερ στο Channel One.
Εργάστηκε ακόμη ως παρουσιάστρια θεμάτων μουσικής και μόδας για το Entertainment Tonight και το MTV. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και το 2004 τα περιοδικά "FHM" και "People" τη συμπεριέλαβαν μεταξύ των "50 ομορφότερων ανθρώπων".'Εχει ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά ασθενείς του AIDS.
* Αριάνα Χάφινγκτον - Ariana Chafingkton
Είναι πλέον και επίσημα η "βασίλισσα του Ίντερνετ", Η πώληση προ ημερών της ειδησεογραφικής και σχολιογραφικής ιστοσελίδας της "Huffington Post" στην AOL, έναντι 325.000.000 δολαρίων, θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη παρέμβασης και πολλά χρήματα. Κόρη του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Στασινόπουλου και της Έλλης Γεωργιάδη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και σε ηλικία 16 ετών έφυγε για τη Βρετανία όπου σπούδασε στο κολέγιο Γκίρτον και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Μπήκε στον κόσμο των μίντια ως σχολιάστρια του BBC στις αρχές της δεκαετίας του 70 και κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση με το βιβλίο της για τη ζωή του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο.
Το 1985 η Χάφινγκτον γνωρίζει τον πρώην σύζυγό της Μάικλ Χάφινγκτον, ο οποίος επτά χρόνια αργότερα εξελέγη βουλευτής με τους Ρεπουμπλικανούς. Η Χάφινγκτον αναμίχτηκε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του άντρα της και έγινε γνωστή ως ένθερμη οπαδός των συντηρητικών αξιών.
Η πολιτική της πορεία έκανε στροφή στη δεκαετία του 90 κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Αποφασιστική στιγμή στην καριέρα της ήταν η ίδρυση του "Huffington Post" το 2005. Λίγο νωρίτερα είχε δοκιμάσει την τύχη της στην πολιτική διεκδικώντας τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, όπου έχασε από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
Κώστα Πλιάκος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια