Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνθέτης με μισό κιλό χασίς 8 Δεκ 2012

Νέο σκάνδαλο συνταράσσει τη showbiz! Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του ελληνικού πενταγράμμου το γεγονός ότι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον Μάνο Ψαλτάκη, έναν από τους πιο διάσημους μουσικοσυνθέτες που έχει γράψει.....

τραγούδια για πασίγνωστους ερμηνευτές, καθώς συνελήφθη στη Γλυφάδα για κατοχή μισού κιλού χασίς.

Η διαμάχη του με τον Χρήστο Δάντη για τα πνευματικά δικαιώματα του νικηφόρου στη Eurovision τραγουδιού «Μy Number 1» θα είναι πλέον το τελευταίο που απασχολεί τον Μάνο Ψαλτάκη, ο οποίος πιάστηκε με 465 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Το χασίς μαζί με μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 1.500 ευρώ βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στη Ανω Γλυφάδα, εκεί όπου οι χρυσοί του δίσκοι κοσμούν τους τοίχους της οικίας και ο ίδιος έχει γράψει τις μεγάλες επιτυχίες του. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης και στιχουργός, εξάλλου, έχει συνεργαστεί με μεγάλα αστέρια του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Δάντης, η Σοφία Βόσσου, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Θέμης Αδαμαντίδης.
Η σύλληψη του Μάνου Ψαλτάκη προκάλεσε απανωτές εκπλήξεις στην ελληνική μουσική σκηνή. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εδώ και δύο εβδομάδες είχαν πληροφορίες πως ένας 63χρονος, ο οποίος διαμένει στη Γλυφάδα και συνοδεύεται από μια κυρία περίπου 45 ετών, διακινεί ποσότητες χασίς σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής.

Ετσι ξεκίνησαν τις έρευνες (χωρίς, βέβαια, να γνωρίζουν πως αναζητούν έναν από τους πιο διάσημους Ελληνες μουσικοσυνθέτες) και εντόπισαν τελικά τον Μάνο Ψαλτάκη μαζί με τη 45χρονη γυναίκα να κυκλοφορεί στις «επίμαχες» περιοχές, όπως ακριβώς ανέφεραν και οι πληροφορίες τους. >
Από τότε ξεκίνησε η διακριτική παρακολούθηση του ζευγαριού από τους αστυνομικούς της Δίωξης, με στόχο να καταγραφούν οι επαφές που είχαν με άλλα άτομα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον Μάνο Ψαλτάκη, έχοντας ήδη καταγράψει τις συναντήσεις που είχε στο μεταξύ, πήραν εντολή να κάνουν έφοδο στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου και να συλλάβουν τον μουσικοσυνθέτη. Αφησαν το ζευγάρι να μπει στο σπίτι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον Μάνο Ψαλτάκη, πήραν θέσεις γύρω από την πολυκατοικία της οδού Καραϊσκάκη, στην Α. Γλυφάδα. Η εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα έγινε αιφνιδιαστικά, με αποτέλεσμα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, όπως και η φίλη του να τα χάσουν και να πανικοβληθούν.

Ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνιά του σπιτιού, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την ποσότητα των 465 γραμμάτων ακατέργαστης κάνναβης κρυμμένη στο WC του διαμερίσματος. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και η ζυγαριά, αλλά και τα χρήματα. Ετσι, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο Μάνο Ψαλτάκη και στη 45χρονη γυναίκα και τους οδήγησαν στα γραφεία της Δίωξης στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ.
Η ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «MY NUMBER 1»
Με σημαντικές επιτυχίες στην πορεία του, τις οποίες έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι καλλιτέχνες, ο Μάνος Ψαλτάκης είναι από τους πιο γνωστούς μουσικοσυνθέτες της εποχής. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του ήταν ο Χρήστος Δάντης, με τη συνεργασία αυτή να φέρνει αριθμό μεγάλων επιτυχιών που άφησαν εποχή.

Η σχέση των δύο καλλιτεχνών, ωστόσο, έμελε να τερματιστεί απότομα και άδοξα το 2005, όταν ξέσπασε η έντονη διαμάχη τους για την πατρότητα του θρυλικού τραγουδιού «Μy number 1», που ερμηνεύτηκε από την Ελενα Παπαρίζου στην Eurovision και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.
Ο Μάνος Ψαλτάκης υποστήριζε πως το νικηφόρο τραγούδι ήταν δικό του και πως ο Χρήστος Δάντης έκλεψε την πνευματική του ιδιοκτησία. Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Χρήστο Δάντη, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε έφεση, που εκκρεμεί.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, εξάλλου, έχει δώσει συνθέσεις ή στίχους του σε πολλούς ακόμη μεγάλους Ελληνες τραγουδιστές. Ο «άρχοντας» Τόλης Βοσκόπουλος έχει τραγουδήσει αρκετές δημιουργίες του Μάνου Ψαλτάκη.
Το ίδιο και ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος μάλιστα την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος τραγούδησε με τον Στάθη Αγγελόπουλο έναν «ανεπίσημο ύμνο» του Πανιωνίου, σε στίχους και μουσική Μάνου Ψαλτάκη. Εξάλλου, ο συνθέτης και ο Θέμης Αδαμαντίδης υπήρξαν στο παρελθόν στενοί συνεργάτες, δίνοντας κοινή μουσική παράσταση.
espresso

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια