Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιδρυτής της ΚΙΤΟΝ, Ciro Paone 1933-2021

21.3.1933 - 27.10.2021
Σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο Ciro Paone. Ήταν ιδρυτής της ΚΙΤΟΝ, του παγκοσμίου φήμης brand με τα πιο πολυτελή και ακριβά ανδρικά κοστούμια στον κόσμο. Ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο στη γενέτειρά του Arzano, έφερε σε πρώτο πλάνο το απαράμιλλο ναπολιτάνικο στυλ και την τελειότητα στο ανδρικό ντύσιμο.
Η ΚΙΤΟΝ έγινε σύμβολο της πολυτέλειας και φινέτσας, με καταστήματα σε περισσότερες από 73 χώρες και πελάτες φημισμένα πρόσωπα από το ιταλικό και διεθνές jet-set.
Ο Ciro Paone άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Νάπολη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, όπως αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Δεν διευκρινίζεται η αιτία θανάτου, ωστόσο εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό ότι ο Mr ΚΙΤΟΝ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
«Ο Ciro Paone ήταν κάτι παραπάνω από ένας επιχειρηματίας. Καλωσόριζε με πάθος τους εργαζομένους, πυροδοτώντας την αφοσίωσή τους και την επιθυμία τους να εργάζονται πάντα με τη μέγιστη προσοχή και αγάπη» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Ιταλός μόδιστρος αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιταλική μόδα. Ο Ciro Paone ήταν ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο τη ναπολιτάνικη κληρονομιά και τεχνογνωσία του ρούχου, δουλεύοντας με μεθοδικότητα και μεράκι και επηρεάζοντας με το έργο του νεότερους σχεδιαστές μόδας. Παράλληλα, έδειξε στην πράξη πώς μπορεί να χτιστεί βήμα βήμα μια «αυτοκρατορία» στον χώρο της Μόδας.
Aφήνει πίσω του την κόρη του, Maria Giovanna, η οποία είναι αντιπρόεδρος και διευθυντής στο δημιουργικό τμήμα του brand. Η άλλη του κόρη, Raffaella είναι επικεφαλής στο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια