Γλυκό κουταλιού βύσσινο 🌸

60' συνολικός χρόνος
Υλικά
1 κιλό
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Έπειτα τα απύρηνα βύσσινα τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. 
Τοποθετούμε το σουρωτήρι με τα κουκούτσια πάνω από την κατσαρόλα και ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το νερό, να πέφτει μέσα στην κατσαρόλα με τα βύσσινα. Βράζουμε τα βύσσινα, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, ξαφρίζουμε και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, βράζουμε το γλυκό για 20’. 
Βγάζουμε τα βύσσινα σε μπολ με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσε το σιρόπι. Όταν πάνω στο κυρτό μέρος ενός κουταλιού, «μένει» είναι έτοιμο. 
Γεμίζουμε με το γλυκό βάζα, συμπληρώνουμε με το σιρόπι, τα αφήνουμε ανοιχτά μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό, κλείνουμε και φυλάμε σε δροσερό και ξηρό μέρος. 
Matula Giasirani

Related Posts