Γλυκό κουταλιού φράουλα 🍓 🍓

Υλικά
900 γρμ φράουλες
800 γρμ ζάχαρη
1 μικρό μήλο
1 βανιλέτα
1 κουταλάκι λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ρηχό σκευος,με τη ζάχαρη.Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά.Βγάζουμε τις φράουλες προσεκτικά.Προσθέτουμε τις φέτες μήλου,και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει.Το μήλο θα βοηθησει το σιρόπι να "δέσει" γρηγοτοτερα,γιατί οι φράουλες δεν "δένουν"εύκολα.
Λίγο πριν είναι έτοιμο το σιρόπι,προσθέτουμε πάλι τις φράουλες και τη βανιλέτα. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το σιρόπι κάνουμε το τεστ με με μια σταγόνα σιρόπι επάνω στο νυχι μας.Άν μείνει σταθερο είναι έτοιμο.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τις φέτες μήλου τις αφαιρούμε αν θέλουμε.
Georgia Nikolaidou

Related Posts