Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

5 λόγοι για να αποφύγεις τους τοξικούς συγγενείς

Όσο δύσκολο και αν είναι να το παραδεχτεί κανείς, όσο και αν ενοχλεί ψυχολογικά, όσο και αν πονάει, μια οδυνηρή αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τοξικοί γονείς, γονείς-νάρκισσοι που δε νοιάζονται για την ευτυχία και την ψυχική ισορροπία του παιδιού τους παρά μόνο για τη δική τους βολή και καλοπέραση.
Όμως, αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, για ποιο λόγο να επιτρέπεις στους ίδιους σου τους γονείς, ή σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο να έχει αυτή την τοξική επίδραση στη δική σου ζωή; Για ποιο λόγο να υποφέρεις από τις πράξεις και τη συμπεριφορά κάποιου άλλου απέναντί σου;
Ειδικά μάλιστα όταν έχεις πει και ξαναπεί τι είναι αυτό που σε ενοχλεί; Να πέντε σημαντικοί λόγοι για τους οποίους όχι μόνο μπορείς να αποφύγεις, αλλά και να αποβάλεις εντελώς από τη ζωή σου τοξικούς συγγενείς:
Δεν πρέπει να τους αφήνεις να έχουν το πάνω χέρι στην ευτυχία σου
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι γονείς, τα αδέρφια, ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο να είναι η αιτία που είσαι δυστυχισμένη. Και εδώ εννοώ για συμπεριφορές που είναι βαθιά ριζωμένες και δείχνουν ότι το άτομο αυτό σε αμφισβητεί, σε προσβάλλει, σε μειώνει, σε σαμποτάρει με κάθε τρόπο και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν ελπίζεις ότι θα είσαι ευτυχισμένη όταν αποκατασταθεί η σχέση σου μαζί τους ή αν περιμένεις να αλλάξουν συμπεριφορά για να είσαι εσύ καλά, τότε κάνεις λάθος. Ένα μεγάλος λάθος. Γιατί εναποθέτεις την ευτυχία και την ψυχική σου γαλήνη στα χέρια τρίτων, ανθρώπων που δε νοιάζονται για το πώς νιώθεις. Οπότε μπορείς να τους κάνεις πέρα, να μειώσεις το χρόνο που περνάς μαζί τους ή ακόμα και να τους βγάλεις εντελώς από τη ζωή σου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια