Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Marcel Petiot 1897-1946 Γάλλος Δρ Σατανάς

«Δρ Σατανάς»: Ο γιατρός που σκότωνε και έκαιγε τα θύματα του
Δολοφόνησε τουλάχιστον 60 άτομα και δεν σταμάτησε να χαμογελά στην δίκη του.
17 Ιανουαρίου 1897, Οσέρ, Γαλλία
Απεβίωσε: 25 Μαΐου 1946
Ο Marcel Petiot, γνωστός με το ψευδώνυμο «Δρ Σατανάς», ήταν ένας γνωστός κατά συρροή δολοφόνος από τη Γαλλία, ο οποίος είχε σκοτώσεις περισσότερους από 60 ανθρώπους, ενώ σόκαρε τον κόσμο, όταν ακόμα και κατά την διάρκεια της δίκης του, δεν σταμάτησε να χαμογελά.
Πριν αποκαλυφθούν οι τρομακτικές του πράξεις, ο Petiot ήταν ένας ευυπόληπτος γιατρός. Την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όμως, τα εγκλήματα του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος βέβαια ισχυριζόταν ότι ήταν στο μέτωπο της Αντίστασης και ότι οι άνθρωποι που σκότωσε ήταν όλοι εχθροί της Γαλλίας. Καταδικάστηκε για τις δολοφονίες του όταν ανακαλύφθηκαν τα λείψανα 23 ατόμων στο υπόγειο του.
Μάλιστα, ο διεστραμμένος δολοφόνος είχε δώσει και όνομα στο αποτρόπαιο σχέδιο του, το οποίο ονομαζόταν Fly-Tox και αφορούσε στη διαφυγή των Εβραίων στη Νότια Αμερική, με την υπόσχεση ότι εκείνοι θα ήταν ασφαλείς από τη Γαλλία, η οποία βρισκόταν υπό τον ζυγό των ναζί.
Υποσχόμενος την μεταφορά στην Αργεντινή, ο Petiot έκανε μια ενέση στα θύματα του, η οποία ήταν το απαραίτητο εμβόλιο για να περάσουν από τον έλεγχο των αρχών της Αργεντινής, όπως έλεγε, για να είναι καθαροί από ασθένειες. Στην πραγματικότητα όμως, το εμβόλιο αυτό περιείχε δηλητήριο και αφού έκλεβε τους Εβραίους, στη συνέχεια έκαιγε τα πτώματα τους στον φούρνο που είχε στο υπόγειο του.
Σοκ προκαλούν ακόμα και σήμερα όμως σπάνιες φωτογραφίες από την δίκη του Petiot στο Παρίσι, ο οποίος παρουσιάζεται να γελά στο εδώλιο, την ώρα που οι δικηγόροι του αποκαλύπτουν την ιστορία του, που περιείχε πολλά εγκλήματα και απάτες, ενώ ο ίδιος έχει διαγνωστεί και επίσημα ψυχικά ασθενής. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του, παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
Το 1946 ο διεστραμμένος δολοφόνος αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω του μια σειρά σαδιστικών εγκλημάτων που ξεκίνησαν από τα εφηβικά του χρόνια. Καταδικάστηκε συνολικά για 26 δολοφονίες, αν και υποστήριζε μέχρι τέλους ότι ήταν αθώος. Μάλιστα δήλωσε ότι την περίοδο 1940-1945, σκότωσε 60 Γερμανούς και προδότες, ενώ συμμετείχε στην Αντίσταση. Μέχρι τον θάνατο του, επέμεινε ότι σκότωσε μόνο εχθρούς της χώρας του και ότι ήταν θύμα της Γκεστάπο.
Μέχρι και ο δικηγόρος του προσπάθησε να τον παρουσιάσει σαν ήρωα της αντίστασης στο δικαστήριο, όμως προσωπικότητες της στον πόλεμο, είπαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για αυτόν ή τις επιθέσεις του σε προδότες.
Τελικά, η αστυνομία του Παρισιού εντόπισε την δράση του, όταν έπεσε πάνω σε πολλά σώματα στο υπόγειο του, μετά από καταγγελίες για μια φρικτή μυρωδιά που προερχόταν από το σπίτι του. Οι γείτονες φοβόντουσαν αρχικά ότι ήταν πυρκαγιά και ειδοποίησαν την αστυνομία που βρήκε το υπόγειο γεμάτο σάπια πτώματα και καμένα σώματα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια