Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πασχαλινά snacks για παιδιά

Tο Πάσχα έφτασε και η χαρά των παιδιών, πέρα από τις λαμπάδες και τα παιχνίδια, είναι φυσικά τα πολλά γλυκά από σοκολάτα ή τα αλμυρά σνακ, όπως τα πατατάκια!
Πώς θα καταφέρετε να γλιτώσετε από την τρέλα που λέγεται «πασχαλινά σοκολατένια αυγά»;
Με τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές για νόστιμα και πολύ χαριτωμένα snacks!

Κοτοπουλάκια με τυρί
Υλικά:
Crackers (στρογγυλά)
Τυρί σε φέτες τζένταρ (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σας αρέσει)
1 καρότο
Φύλλα σπανάκι
Καβουρντισμένο σουσάμι ή ελιές
Εκτέλεση: Κόψτε τις φέτες του τυριού σε στρογγυλό σχήμα, λίγο πιο μικρές από τα κρακεράκια και τοποθετήστε τις πάνω τους. Καθαρίστε το καρότο και κόψτε στρογγυλά κομματάκια για τα πόδια, μικρές λωρίδες για φτερά και τριγωνικά κομμάτια για μύτη. Τοποθετήστε σωστά πάνω στο κράκερ και το τυρί και βάλτε λίγο σπανάκι στα πόδια του κοτόπουλου. Το σουσάμι ή οι ελιές θα χρησιμεύσουν για μάτια.
Καρότο τυριού
Υλικά:
2 μπάρες τυρί κρέμα
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
2 καρότα τριμμένα
2 κουταλάκια πάπρικα
½ κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
½ κουταλάκι τριμμένο κρεμμύδι
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
Φύλλα άνηθου
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το τσένταρ, το καρότο, την πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί κρέμα. Ζυμώστε τα υλικά και σε σχηματίστε με τη ζύμη ένα μεγάλο καρότο σε ένα ταψί. Τοποθετήστε τα φύλλα του άνηθου στην κορυφή και σερβίρετε κρύο με συνοδεία κράκερς.
Τηγανίτες λαγουδάκια
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές baking powder
½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
¾ της κούπας γάλα
¼ της κούπα βούτυρο, λιωμένο
Κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής
Σταγόνες σοκολάτας
Μούρα ή σοκολατένια κουφετάκια
Εκτέλεση: Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατέψτε το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε τα καλά με την μπογιά – αφήστε λίγο μείγμα χωρίς να το ανακατέψετε με την μπογιά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι παχύρεστο για να μπορεί να κυλήσει και να φτιάξετε το λαγουδάκι. Μεταφέρετε ένα μέρος του μείγματος με το χρώμα σε ένα δοχείο με λεπτό στόμιο και πάνω σε ένα λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψί σχηματίστε το περίγραμμα του προσώπου, του στόματος και των αυτιών (με το λευκό μείγμα). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγο στους 200 βαθμούς . Στη συνέχεια γεμίστε τα περιγράμματα με το υπόλοιπο μείγμα. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι οι τηγανίτες να φουσκώσουν και να είναι έτοιμες. Χρησιμοποιήστε τις σταγόνες σοκολάτας για μάτια και τα μούρα ή τα κουφετάκια για μύτη.
Λαγουδάκια αχλαδιού
Υλικά:
1 αχλάδι
3 ζελεδάκια (διάφορα)
2 marshmallows
Εκτέλεση: Κόψτε το αχλάδι στην μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Χρησιμοποιήστε τα ζελεδάκια για μάτια και μύτη και τα marshmallows. Το υπόλοιπο μισό του αχλαδιού θα σα χρησιμεύσει για να φτιάξετε τα αυτιά, τα μουστάκια και τα μάγουλα.
Φρουτένια πασχαλινά αυγά
Υλικά:
Γιαούρτι
Φρούτα της επιλογής σας (φράουλές, μούρα, ανανάς, μπανάνα)
Μία φόρμα σιλικόνης σε σχήμα αυγών
Εκτέλεση: Στο μπλέντερ ανακατέψτε δύο μεγάλες κουταλιές από το γιαούρτι και λίγα κομμάτια φρούτων. Μεταφέρετε τα μείγματα που θα προκύψουν στην φόρμα σιλικόνης και αφήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια