Μακαρόνια με κιμά λαχανικών

Συστατικά
1 Κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κόκκινη πιπεριά
1 Πράσινη πιπεριά
0.35 κ.γλ. Ζάχαρη
0.5 κ.γλ. Κύμινο
1 κύβος MAGGI Ζωμός λαχανικών
0.5 κ.γλ. Αλάτι
500 γρ. Μανιτάρια λευκά
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
0.5 κ.γλ. Μπούκοβο
500 γρ. Μακαρόνια ολικής άλεσης
50 mL Λευκό κρασί

 Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια,
τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να
πολτοποιηθούν.
4. Βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο
και το μείγμα από το πολυμηχάνημα και σοτάρουμε μέχρι
να φύγει η περιττή υγρασία.
5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
7. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, το
μπούκοβο, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
8. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε
αλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευασίας.
9. Σερβίρουμε.

Related Posts