Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μικρό Αστρολογικό Λεξικό

Οδηγός Πλοήγησης στην γλώσσα της Αστρολογίας
Ξεκινώντας το ταξίδι μας στ' άστρα, πολλές φορές θα συναντήσουμε λέξεις, εκφράσεις και σύμβολα που χρησιμοποιούνται από αστρολόγους και υπάρχουν σε κείμενα αστρολογικού περιεχομένου και είναι για τους αρχάριους εραστές της αστρολογίας, σπαζοκεφαλιά. Εδώ θα δώσουμε ένα μικρό λεξικό απαραίτητο στην κατανόηση της αστρολογικής γλώσσας. Τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε, είναι να κατανοήσουμε την φύση των ζωδίων, των πλανητών και την λειτουργία των οίκων. Έπονται οι γωνιακές όψεις, τα σύμβολα και η σημασία τους. Μόνο και εάν κατέχουμε αυτά μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο πολυσύνθετα θέματα. Για να λύσουμε εξισώσεις, πρέπει πρώτα να μάθουμε τους αριθμούς και απλές αριθμητικές πράξεις.

Ας ξεκινήσουμε με το αστρολογικό αλφάβητο.
ΤΑ ΖΩΔΙΑ
Τα σύμβολα των ζωδίων
ΚΡΙΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΔΡΑΣΗ
ΤΑΥΡΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΑΠΟΚΤΗΜΑ
ΔΙΔΥΜΟΙ: Λέξη- κλειδί: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
ΛΕΩΝ: Λέξη- κλειδί: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΖΥΓΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΑΡΜΟΝΙΑ
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΕΠΙΘΥΜΙΑ
ΤΟΞΟΤΗΣ: Λέξη- κλειδί: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Λέξη- κλειδί: ΕΡΓΟ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Λέξη- κλειδί: ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ
ΙΧΘΥΕΣ: Λέξη- κλειδί: ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΖΩΔΙΑ γενικά
Στοιχεία και ιδιότητες των ζωδίων
Απαραίτητη προυπόθεση για να μελετήσουμε τα ζώδια είναι να γνωρίζουμε την φύση τις ιδιότητες και τον κυβερνήτη τους.
Στοιχεία ή τριπλότητες
1. Φωτιά - Πνεύμα, Έμπνευση (Κριός, Λέων, Τοξότης)
2. Γη - Έργο, Μορφή, Αίγλη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)
3. Αέρας - Νους, Λογική (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόος)
4. Νερό - Συναίσθημα (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχύες)
Η φωτιά συνεργάζεται καλύτερα με τον αέρα (ο αέρας φουντώνει την φωτιά και η φωτιά θερμαίνει τον αέρα). Είναι και τα δύο στοιχεία εξωστρφή και βρίσκονται σε αρμονία.
Η γη συνεργάζεται καλύτερα με το νερό (Η γη απορροφάει και προστατεύει το νερό και το νερό κάνει εύφορη την γη). Είναι και τα δύο στοιχεία εσωστρεφή.
Ιδιότητες ή τετραπλότητες
1. Παρορμητικά ή θεμελιώδη Αυθορμητισμός, εκφραστικότητα, κινητικότητα. (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως)
2. Σταθερά Διατήρηση αποκτημάτων, συναισθημάτων. Δυσκολία στις αλλαγές (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)
3. Μεταβλητά Κίνηση και μετάδοση ιδεών, προσαρμοστικότητα. (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες)
Τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα (Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος)είναι Αρσενικά. Τα ζώδια της γης και του νερού (Ταύρος, Καρκίνος,Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύες) είναι Θηλυκά.
Δίδυμοι, Λέων και Παρθένος λέγονται άγονα ζώδια. Τα υδάτινα ζώδια, Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχύες, λέγονται γόνιμα ζώδια.
Πολικό ζώδιο είναι το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από ένα άλλο. Οι πολικότητες είναι: 1. Κριός - Ζυγός
2.Ταύρος - Σκορπιός,
3.Δίδυμοι - Τοξότης,
4.Καρκίνος - Αιγόκερως,
5.Λέων - Υδροχόος,
6.Παρθένος - Ιχθύες.
Υπάρχουν κι άλλες κατηγοροποιήσεις ζωδίων που θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε εδώ.
Διαβάστε για τις πολικότητες των ζωδίων, το άρθρο του Χρήστου Άρχου:

ΟΙ 6 ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΥ
Τα βασικότερα συστατικά της αστρολογίας δεν είναι άλλα από τα ίδια τα ζώδια. Ουσιαστικά μέσα από αυτά η αστρολογία καταλαβαίνει και μετέπειτα βοηθά το κάθε άτομο.
Είναι όμως πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις 6 πολικότητες στα ζώδια και να κατανοήσουμε τη δύσκολη πλευρά κάθε ζωδίου και κατά συνέπεια τι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στη ζωή μας.
Οι πολικότητες των ζωδίων είναι το 1ο βήμα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να αναφέρουμε πρώτα ότι πολύ σημαντικό είναι όχι μόνο να βλέπουμε το ζώδιο μας, μιας και δεν μας προσφέρει στην πραγματικότητα καμία ουσιαστική γνώση για εμάς, αλλά ποιο ζώδιο είναι αυτό που μας επηρεάζει περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές το ζώδιο του ήλιου μας δεν είναι το κατάλληλο για να καταλάβουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει λοιπόν να μπορέσουμε να δούμε ο καθένας στον προσωπικό του χάρτη ποιο είναι το ζώδιο το οποίο μας αντιπροσωπεύει περισσότερο. Ένας γνωστός τρόπος εύρεσης του ζωδίου που μας επηρεάζει περισσότερο είναι η μέθοδος των cosmodynamics.
Πριν προχωρήσουμε καλό θα ήταν να δούμε τους έξι άξονες τους ζωδιακού κύκλου.
ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ -    ΖΩΔΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ -     ΖΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
1η -                        ΚΡΙΟΣ-                           ΖΥΓΟΣ
2η-                        ΤΑΥΡΟΣ-                         ΣΚΟΡΠΙΟΣ
3η-                         ΔΙΔΥΜΟΣ-                       ΤΟΞΟΤΗΣ
4η-                         ΚΑΡΚΙΝΟΣ-                    ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
5η-                         ΛΕΩΝ-                           ΥΔΡΟΧΟΟΣ
6η-                         ΠΑΡΘΕΝΟΣ-                   ΙΧΘΥΕΣ
Οι Έξι πολικότητες που βλέπετε ουσιαστικά είναι συνδυασμοί ζωδίων που λειτουργούν συμπληρωματικά.

Ας δούμε λίγο τι σημαίνει η κάθε μία.

1η Πολικότητα
Στην πρώτη πολικότητα βλέπουμε τον Κριό – Ζυγό. Εδώ ακριβώς το άτομο πρώτα στον Κριό θα πρέπει να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό. Στην απέναντι όμως θέση του Ζυγού, το άτομο θα πρέπει να ανακαλύψει και πάλι τον εαυτό του αλλά μέσα από τους άλλους. Η διαφορά είναι ότι στον Κριό το άτομο κάνει κινήσεις για να βρει το εγώ του ενώ στον Ζυγό προσπαθεί να μάθει τους άλλους για να καταλήξει και πάλι στον εαυτό του.  Σε αυτή ακριβώς τη πολικότητα, υπάρχει το πρόβλημα της Συνείδησης. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν έλλειψη αυτής ή δεν είναι αρκετά δυνατή έτσι ώστε να προστατευτούν από τους ανθρώπους γύρω τους. Όταν λοιπόν το άτομο χάσει το δρόμο του, δεν μπορεί να κινηθεί όπως θα έπρεπε. Για αυτό και συνήθως αυτό που χρειάζονται αυτά τα άτομα, είναι να ενδυναμωθεί η δύναμη της συνείδησης. Εάν δεν μπορέσει να γίνει αυτό, αρχίζουν να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι όμως μόνο εδώ το πρόβλημα. Συνήθως αυτά τα άτομα αρχίζουν να βιώνουν ανισσοροπίες και σε άλλους τομείς της ζωής τους. Στη συνέχεια αρχίζουν να χάνουν τα προσωπικά τους όρια και να έρχονται αντιμέτωποι με τα πρώτα τους ψυχοσωματικά θέματα. Αυτό θα οδηγήσει συνήθως είτε σε προβλήματα στο κεφάλι, στη μέση και στα νεφρά.  Στη συνέχεια έχουν μία γενικότερη έλλειψη κατανόησης και σεβασμού προς την ίδια τους τη ζωή. Όταν καταφέρουν αυτά τα άτομα να αποκτήσουν ισχυρή συνείδηση και σεβασμό τότε αρχίζουν να ικανοποιούνται περισσότερο από τη ζωή τους και προχωρούν στο επόμενο επίπεδο της εξέλιξης τους, όχι μόνο στην προσωπική τους εξέλιξη αλλά και στην ίδια τους τη ζωή.

2η Πολικότητα
Η 2η Πολικότητα αντιστοιχεί στον Τάυρο και το Σκορπιό. Στον Ταύρο το άτομο πρέπει να ανακαλύψει το σώμα του και στον Σκορπιό θα το κάνει ακόμη περισσότερο μέσω του έρωτα και του σεξ. Αυτό όμως είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς χάνονται τα όρια και οδηγούνται σε τεράστια απώλεια ενέργειας. Εδώ το σώμα μεταχειρίζεται άσχημα. Αυτό μπορεί να είναι είτε μέσα από κακή διατροφή, είτε μέσα από σεξουαλική κατάχρηση. Τα άτομα παρασύρονται από τις ορέξεις τις σάρκας και χάνουν τον πνευματικό τους δρόμο. Αυτό θα τους κάνει σταδιακά να χάσουν και το δρόμο τους στη ζωή. Η χρήση του σώματος και της ψυχής μόνο προς ευχαρίστηση, είναι ουσιαστικά και η είσοδος του ατόμου στην παρακμή του. Οπωσδήποτε, το να χαρείς τον έρωτα και την τροφή δεν είναι κάτι άσχημο αλλά πάντα η υπερβολή είναι αυτή που θα γεννήσει προβλήματα. Μέσα από τον Ταύρο και το Σκορπιό τα άτομα παρασυρμένα από το ίδιο το σώμα, αρχίζουν να μην δίνουν σημασία στις πνευματικές λειτουργίες και να χάνουν την λογική προσέγγιση στη ζωή. Επιπρόσθετα, από την υπερβολή, μπορεί να έχουν πολλαπλά προβλήματα στο λαιμό και στα γεννητικά όργανα. Επίσης η έλλειψη λογικής και ο θρίαμβος των εγωικών συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε κακοποίηση συναισθηματική ή και σωματική των ατόμων γύρω τους, όπου στο τέλος σταδιακά να έρθει και η δική τους καταστροφή. Το άτομο λοιπόν πρέπει να βγει από την συνεχόμενη κάλυψη των αναγκών της σάρκας και να δει τι υπάρχει πέρα από το φαινομενικό. Αυτό θα το βοηθήσει να μπορέσει να περάσει στην άλλη πλευρά και να νοιώσει μία ικανοποίηση που δεν είχε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Αυτό τελικά θα οδηγήσει και στην κάθαρση της ψυχής τους, άρα και την πνευματική τους και σωματική τους ισορροπία.

3η Πολικότητα
Η 3η Πολικότητα είναι των Διδύμων και του Τοξότη. Εδώ έχουμε την έρευνα της γνώσης είτε για λόγους περιέργειας είτε από ανάγκη διδασκαλίας και φώτισης. Πολλές φορές όμως η πολικότητα αυτή βιώνει ένα τεράστιο διχασμό, καθώς ερωτεύονται τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ πολλές φορές χάνουν τη σημασία κάποιων πραγμάτων και αντί για εξέλιξη έχουμε μία χωρίς λόγο περιπλάνηση. Ο σοφός γίνεται σοφιστής και ο έξυπνος γίνεται πονηρός, ο δάσκαλος γίνεται τύραννος και από τη φώτιση φτάνουμε στο σκοταδισμό. Εδώ λοιπόν τα άτομα αρχίζουν να χάνουν το δρόμο και δεν μπορούν να προχωρήσουν στο υλικό μονοπάτι. Πλανώνται από την ίδια τους την πνευματικότητα και δε δίνουν καμία απολύτως σημασία στα υλικά αγαθά και τον κόσμο. Αυτό μπορεί να τους κάνει σκληρούς με τους ανθρώπους γύρω τους αλλά και με τον εαυτό τους. Αποκαθηλώνουν έννοιες και νοήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρωπότητα και για αυτό σταδιακά συμπεριφέρονται ύπουλα. Στο τέλος όμως οι ίδιοι μπαίνουν στην παγίδα της αχανούς πνευματικότητας τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν στη ζωή τους. Αυτό τους κάνει συνήθως, ενώ είναι πολλά υποσχόμενοι, να αποτυγχάνουν και να ζουν στα δικά τους πνευματικά ψεύδη. Προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν είτε στα πόδια είτε στους πνεύμονες ή και στα χέρια. Οπωσδήποτε ακόμη και η απλή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα να μπορέσουν να γειωθούν λίγο παραπάνω. Επίσης, επειδή δεν μπορούν να εκτιμήσουν την καθημερινότητα, καλό θα ήταν να κάνουν κάτι που να μπορεί να μπει σε αυτή σταδιακά ώστε να εξελιχθούν. Έτσι η ζωή τους δεν θα είναι απλά ένα θέατρο με πρωταγωνιστές αυτούς και κομπάρσους όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πρέπει να βρουν ένα καλύτερο νόημα ύπαρξης, το οποίο θα διαθέτει και πέρα από πνευματικότητα, και υλική υπόσταση.

4η Πολικότητα
Η 4η Πολικότητα έχει να κάνει με τα ζώδια του Καρκίνου και του Αιγόκερω.
Είναι ουσιαστικά τα ζώδια που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη στον προσωπικό και κοινωνικό στίβο. Τα δύο αυτά ζώδια προσπαθούν το καθένα με τον δικό του τρόπο να αποκτήσουν μία ασφάλεια. Ο Καρκίνος το προσπαθεί μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος και ο Αιγόκερως μέσα από την κοινωνική επιτυχία. Ο Αιγόκερως και ο Καρκίνος όμως για να επιτύχουν, προσπαθούν μέσω της πάλης να προχωρήσουν. Αυτή τους όμως η συνεχής θέληση είναι που οδηγεί τελικά σε πολλά προβλήματα. Βλέπετε μέσω αυτού του αγώνα τους χάνουν ουσιαστικά πολύ πολυτιμότερα πράγματα από αυτά που κυνηγούν. Αυτό στο τέλος φέρνει προβλήματα και δυσκολίες γιατί χάνουν την επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό. Είναι τα ζώδια που έπειτα από τρελή προσπάθεια για να κρατήσουν ένα σπίτι η μία καριέρα καταλαβαίνουν τελικά ότι δεν έκαναν τίποτα σημαντικό και πως σπατάλησαν τη ζωή τους για πράγματα που μπορεί να μην είχαν και τόσο μεγάλη αξία. Τις περισσότερες φορές εγκλωβισμένοι στις επιλογές τους και μονίμως χαμένοι στην ίδια τους την ανάγκη να παλέψουν, ξεχνούν ότι πρέπει να υπάρχουν και στιγμές ηρεμίας και επικοινωνίας με τον εαυτό τους τον ίδιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα είτε στους μαστούς, είτε στα γόνατα. Πέρα από αυτό όμως, στο τέλος μπορεί να είναι μόνοι και άδειοι από ανθρώπους γύρω τους που να τους αγαπούν πραγματικά. Συνήθως αυτά τα ζώδια είναι θύματα της οικογενειακής εξουσίας. Αντιλαμβάνονται τους γονείς τους ως σοφούς και ακόμη και αν τελικά εκείνοι τους δίνουν λάθος συμβουλές, τις ακολοθούν. Αυτό θα τους οδηγήσει σε μία κενή ζωή στη συνέχεια. Ξεπερνώντας όμως αυτά όλα τα προβλήματα, καταφέρνουν να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο. Απελευθερώνονται από κενές φιλοδοξίες και στόχους και επιτυχγάνουν στο τέλος να ζήσουν μία ζωή έτσι όπως αυτοί τη θέλουν και όχι όπως οι άλλοι πρόσταξαν. Επίσης ξεκινώντας ένα νέο κύκλο εκδήλωσης θα καταφέρουν να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα που τους παρουσιάζονταν στην καθημερινότητα τους.

5η Πολικότητα
Στην 5η πολικότητα θα βρούμε τον Λέοντα και τον Υδροχόο. Ο Ένας είναι η εκδήλωση του εγώ με εγωιστικό τρόπο προς τους άλλους και ο άλλος η εκδήλωση του εγώ για βοήθεια προς τους άλλους. Τα δύο ζώδια όμως έχουν πάντα θέματα με το Εγώ. Και αν στον Λέοντα είναι εύκολα εντοπίσιμο καθώς είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα ζώδιο που συμπεριφέρεται εγωιστικά και δεν έχει μάθει να επικοινωνεί ισότιμα με τους άλλους, στον Υδροχόο συναντάμε το αντιδραστικό Εγώ. Εδώ τα άτομα έχουν μία εσωτερική τάση να αρνούνται οτιδήποτε δεν κολλά στον δικό τους τρόπο σκέψης και δεν συζητάνε συνήθως άλλες προοπτικές αλλά πεισματικά συνεχίζουν τον τρόπο που ήδη γνωρίζουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο ζώδια έχουν πολύ μεγάλη αλαζονεία, το καθένα με το δικό τους τρόπο. Αυτή η αλαζονεία μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε τομέα και να φτάνει ακόμη και στα όρια του Ναρκισσιστικού φάσματος. Επίσης συνήθως αποζητούν ακόμη και μέσα από ακραίες μεθόδους την εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με άτομο που η προσήλωση τους σε μη εποικοδομητικούς στόχους θα οδηγήσει σταδιακά σε πολλαπλά προβλήματα, όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Κυριότερο πρόβλημα συνήθως παρουσιάζεται στην καρδιά και στα πόδια ενώ έχουμε μια γενικότερη κενότητα στη ζωή του ατόμου εκτός από φανατικούς στείρους οπαδούς και μίας αυλής που δεν έχει τίποτα το θετικό να προσφέρει.
Όταν καταφέρει το άτομο να φύγει από την ψευδαίσθηση ανωτερότητας και να σεβαστεί τους ανθρώπους γύρω του, τότε θα έχει και τη δυνατότητα να έχει και μία υγιή καθημερινότητα. Θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσει την μόνιμα ανικανοποίητη καθημερινότητα του και να μπει σε ένα καινούργιο πλαίσιο συμπεριφοράς που ενώ δεν θα είναι εγωιστικός, θα νοιώθει ολοκληρωμένος στην καθημερινότητα του. Ο δρόμος για την εσωτερική ολοκλήρωση που θα πρέπει να περάσουν αυτά τα άτομα, ίσως είναι πολλές φορές ένας δρόμος που θα πρέπει να μάθουν πέρα από τη νίκη, να απολαμβάνουν και την ήττα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να δουν τη μοναδικότητα της ζωής.

6η Πολικότητα
Στην 6η Πολικότητα έχουμε μπροστά μας την Παρθένο και τους Ιχθύες. Η Παρθένος έχει να κάνει με την υπηρεσία και οι Ιχθύες με την θυσία. Όμως και τα δύο ζώδια μπορεί να χάσουν τα όρια και να μην αποκτήσουν αυτό που λέμε αξιοπρέπεια και πνευματικό σθένος. Μέσα λοιπόν στην καθημερινότητα τους τα άτομα αυτά χάνουν την εσωτερική τους αξία. Αρχίζουν να νοιώθουν ανάξιοι, άσχημοι η απελπισμένοι. Αρχίζουν να υπηρετούν τους άλλους και πολλές φορές επιτρέπουν στους άλλους να τους εξευτελίζουν και να τους μειώνουν. Επίσης μη έχοντας αρκετή θέληση πολλές φορές, παραιτούνται από τον αγώνα και τελικά χάνουν όχι μόνο μάχες αλλά και ολόκληρους πόλεμους. Η συνεχή τους φυγή στο μόνο που μπορεί στο τέλος να τους οδηγήσει είναι στην έλλειψη κάθε ψυχικής αξιοπρέπειας και αξίας. Δεν κατανοούν όμως ότι αυτοί οι ίδιοι φταίνε για την κατάσταση την οποία βιώνουν. Με αυτό τον τρόπο τελικά αυτά τα άτομα αρχίζουν να χάνουν και τη θέληση τους ακόμη για ζωή. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τελικά αυτοκτονούν. Επίσης δεν αξιοποιούν συνήθως τα πολλά τους ταλέντα αλλά παραμένουν δέσμιοι ανθρώπων και καταστάσεων σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Αυτό βέβαια θα οδηγήσει στον εξευτελισμό τους αλλά βέβαια και στην έλλειψη αντοχής ακόμη και στην παραμικρή δυσκολία. Μετέπειτα θα έρθει η πτώση και θα αρχίσουν να λειτουργούν στην καθημερινότητα τους σαν ληστές και μικροαπατεώνες μιας και δεν θα μπορούν να αποδείξουν την αξία τους πουθενά.

Όταν καταφέρουν να καταλάβουν τη διαφορά της προσφοράς από την δουλικότητα και αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, θα ανακαλύψουν ένα πολύ διαφορετικό κόσμο από αυτόν που είχαν μάθει μέχρι στιγμής. Σταδιακά θα δουν ότι η ζωή τους δεν θα έχει αυτή τη γκρίζα εικόνα που είχαν μάθει μέχρι τώρα και θα μπορούν να εξελίξουν την ίδια τους την εικόνα όπως αυτοί θέλουν. Αυτή η πολικότητα έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης γιατί είναι αυτή στην  οποία κλείνει το ημικύκλιο της ατομικότητας και της συλλογικότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι πνευματικές τους δυνάμεις είναι σχεδόν άπειρες, αν τις χρησιμοποιήσουν σωστά.
https://apostolos-agorastopoulos.squarespace.com/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια