Θήκες από τραγανό φύλλο, γεμιστές

Υλικά Συνταγής 
4 φύλλα φύλλα κρούστας 
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 
150 γραμ. καπνιστό σολωμό κομμένο σε φέτες 
2 λάιμ ή 2 λεμόνια 
250 γραμ. τυρί κρέμα 
σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το γαρνίρισμα (χοντροκομμένο) 
Εκτέλεση 
Για τα μοναδικά αυτά ορεκτικά με σολωμό, τυρί κρέμα και φύλλο κρούστας θα χρησιμοποιήσουμε δύο λαμαρίνες με 12 μίνι θήκες για muffins (η καθεμιά). Βουτυρώνουμε τις θήκες. 
Απλώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο. 
Το βουτυρώνουμε. 
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 5×5 εκ. 
Στρώνουμε μέσα στις βουτυρωμένες θήκες 3 φύλλα με διαφορετική γωνία, ακτινωτά, ώστε να περισσεύουν σαν δαντέλα γύρω γύρω. 
Με το πινέλο τα βουτυρώνουμε και τα σπρώχνουμε να κάτσουν στις θήκες. 
Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. 
Tα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 7΄-8΄, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. 
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε αρκετές μέρες νωρίτερα και να τα φυλάξουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 
 Κόβουμε το σολωμό σε μικρές λωρίδες. 
Κόβουμε το λάιμ σε φιλέτα και έπειτα σε κομματάκια. 
Βάζουμε το τυρί σε κορνέ μιας χρήσης. 
Βάζουμε από λίγη ποσότητα τυριού σε κάθε θήκη, γαρνίρουμε με ένα κομματάκι σολωμό, 1 κομμάτι φιλέτο λάιμ, 2-3 κλωναράκια σχοινόπρασο και τρίβουμε χοντροκομμένο πιπέρι.

Related Posts