Εθνική Ημέρα Ζαχαροπλαστικής / #NationalPastryDay

Η ζαχαροπλαστική είναι ένα όνομα που δίνεται σε μια μεγάλη ποικιλία ψημένων προϊόντων που παρασκευάζονται με συστατικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, βούτυρο, συντόμευση, μπέικιν πάουντερ και αυγά. Η ζύμη ζαχαροπλαστικής τυλίγεται αραιά και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για διάφορα ψημένα προϊόντα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη αρτοποιίας περιλαμβάνουν πίτες, τάρτες, πίτες και γλυκά. Οι αρτοποιοί δημιουργούν τόσο αλμυρά όσο και γλυκά πιάτα από τις ζύμες που δημιουργούν. Επιπλέον, συνεχίζουν να αναπτύσσουν νέες και νόστιμες δημιουργίες όλη την ώρα!

  • Τα αρτοσκευάσματα μπορούν να ανιχνευθούν από την αρχαία Μεσόγειο όπου είχαν σχεδόν λεπτό χαρτί, πολυστρωματική μπακλαβά και ζύμη Phyllo.
  • Η παραγωγή ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε στη Βόρεια Ευρώπη αφού οι Σταυροφόροι το έφεραν πίσω από τη Μεσόγειο.
  • Οι Γάλλοι και Ιταλοί αναγεννησιακοί σεφ τελειοποίησαν τελικά τα ζαχαροπλαστικά και τα αρτοσκευάσματα, ενώ οι σεφ του 17ου και του 18ου αιώνα έφεραν νέες συνταγές στο τραπέζι. Στις καινοτόμες συνταγές περιλαμβάνονται οι Ναπολέων, οι κρέμες και οι εκλέρ.

Οι ιστορικοί μαγειρικής θεωρούν συχνά τον Γάλλο σεφ ζαχαροπλαστικής Antonin Careme (1784 - 1833) ότι ήταν ο αρχικός μεγάλος κύριος της ζαχαροπλαστικής στη σύγχρονη εποχή.

Πολλοί διαφορετικοί τύποι ζαχαροπλαστικής παραδίδουν ψημένα προϊόντα που κάνουν το στόμα μας νερό Τα περισσότερα από αυτά εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Ζαχαροπλαστική - απλούστερη και πιο κοινή.
  • Γλυκό ζαχαροπλαστικής - παρόμοιο με το κουλουράκι αλλά πιο γλυκό.
  • Flaky pastry - απλή ζαχαροπλαστική που επεκτείνεται όταν μαγειρεύεται.
  • Σφολιάτα - έχει πολλά στρώματα που το προκαλούν να διογκώσει όταν ψήνεται.
  • Choux ζαχαροπλαστικής - πολύ ελαφριά αρτοσκευάσματα που συχνά γεμίζουν με κρέμα ή άλλα γεμίσματα.
  • Ζύμη Phyllo - ζύμη λεπτού χαρτιού που χρησιμοποιείται σε πολλές στρώσεις. 


Related Posts