Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Albert Pike 1809 - 1891 Αμερικανός ποιητής

Ο Albert Pike (29 Δεκεμβρίου 1809 - 2 Απριλίου 1891) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής, ρήτορας, νομικός και εξέχον μέλος των Freemason . Ήταν επίσης ανώτερος αξιωματικός του Συνομοσπονδιακού Στρατού που διοικούσε την Περιφέρεια της Ινδικής Επικράτειας στο Θέατρο Trans-Mississippi του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου .
Προφητεία Albert Pike 1871: Ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για να επικρατήσει η Νέα Τάξη
Ο Pike εντάχθηκε για πρώτη φορά στην αδελφική ανεξάρτητη τάξη των Odd Fellows το 1840. Στη συνέχεια προσχώρησε σε Mason Lodge , όπου έγινε εξαιρετικά δραστήριος στις υποθέσεις του οργανισμού. Το 1859 εξελέγη κυρίαρχος αρχηγός της νότιας δικαιοδοσίας της Σκωτίας .
Παρέμεινε κυρίαρχος αρχηγός για το υπόλοιπο της ζωής του, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του χρόνου του στην ανάπτυξη των τελετών της τάξης.
Δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Ηθικά και Δόγμα της Αρχαίας και Αποδεκτής Σκωτίας Τελετουργίας της Τεκτονικής το 1871, η πρώτη από πολλές εκδόσεις. Αυτό βοήθησε το Τάγμα να αναπτυχθεί κατά τον 19ο αιώνα. Επίσης, ερεύνησε και έγραψε τη σπερματική πραγματείαΙνδο-Αριανοί θεότητες και λατρεία όπως περιλαμβάνονται στο Rig-Veda .
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Pike εξακολουθεί να θεωρείται επιφανής και με επιρροή Freemason, κυρίως στη νότια δικαιοδοσία της Σκωτίας.
Ο Pike πέθανε στις 2 Απριλίου 1891, στην Ουάσινγκτον, στην ηλικία των 81 ετών, και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Oak Hill , παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει οδηγίες για να αποτεφρωθεί το σώμα του.
Το 1944, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν στο Σπίτι του Ναού , έδρα της νότιας δικαιοδοσίας της τελετής της Σκωτίας. Ένα μνημείο για τον Pike ανεγέρθηκε το 1901 στη γειτονιά Judgment Square της Ουάσιγκτον. Ήταν ο μόνος στρατιωτικός αξιωματικός με εξωτερικό άγαλμα στην Ουάσινγκτον, και το 2019 ο εκπρόσωπος Eleanor Holmes Norton ζήτησε την απομάκρυνσή του.
Στις 19 Ιουνίου 2020, διαδηλωτές κατέρριψαν το άγαλμα και το έκαψαν, σε σχέση με τοΟ George Floyd διαμαρτύρεται λόγω της σχέσης του Pike με τη Συνομοσπονδία.
Το Albert Pike Memorial Temple είναι ένας ιστορικός μασονικός ξενώνας στο Little Rock του Αρκάνσας . η δομή αναφέρεται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια