Πέρκα γεμιστή

Αν θέλετε τροφές πλούσιες με θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σας, τότε είναι σημαντικό να καταναλώνετε λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς, λάδι σόγιας ή λιναρόσπορου, καθώς και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.
Η συνταγή εκτός από νόστιμη, είναι παράλληλα και πολύ θρεπτική για τον οργανισμό μας.

Πέρκα γεμιστή με μαγιονέζα

Συστατικά:
* 2 φλιτζάνια μαγιoνέζα light
* 2 ολόκληρα φιλέτα πέρκας, από 1 κιλό το καθένα
* 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
* 4 καρότα μαγειρεμένα
* 4 κλωνάρια μαϊντανός
* ½ φλιτζάνι ελιές χώρίς κουκούτσι
* 250 γρ. μαγειρεμένος αρακάς
* ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
* 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
* 2 αυγά σφιχτά
* 1 αγγούρι με την φλούδα ψιλοκομμένο
* 2 καρότα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση (διάρκεια 1 ώρα):
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα φιλέτα. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τα λεμόνια και τα κλωνάρια μαϊντανού.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί, προσθέτουμε το νερό με τα μυρωδικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή φωτιά στους 160 C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε τα φιλέτα προσεκτικά να μην σπάσουν και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Όσο το ψάρι κρυώνει προετοιμάζουμε τη γέμιση.
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα αυγά, τις ελιές σε κυβάκια.
Τα βάζουμε σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε τον αρακά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Προσθέτουμε αργά αρκετή μαγιονέζα, μέχρι να δέσει η γέμιση.
Τοποθετούμε το ένα φιλέτο σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και στρώνουμε από πάνω του τη γέμιση.
Βάζουμε πάνω στη γέμιση το άλλο φιλέτο κάνοντας ουσιαστικά ένα σάντουϊτς.
Τη γέμιση που μας περισσεύει την βάζουμε στο επάνω μέρος της πιατέλας και με τη σπάτουλα την κάνουμε να μοιάζει σαν το κεφάλι του ψαριού.
Καλύπτουμε όλο το σώμα του ψαριού με μαγιονέζα και γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού και καρότα έτσι ώστε να μοιάζουν με λέπια.

Related Posts