Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην φυλακή επειδή «επισκέφθηκε» την τουαλέτα του προέδρου

Αστυνομικός από τη Ζιμπάμπουε αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης ενός έτους με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας.
Όσο για το το "έγκλημά" του, αυτό είναι πως τόλμησε να χρησιμοποιήσει την προεδρική τουαλέτα.
Νιώθοντας την φυσική του ανάγκη να τον πιέζει σε σημείο... ακράτειας, ο αστυνομικός, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν σε αποστολή, μπήκε στην πρώτη δημόσια τουαλέτα που βρήκε μπροστά του και ξαλάφρωσε.
Ωστόσο, για κακή του τύχη, το ξαλάφρωμα δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ καθότι, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, η εν λόγω τουαλέτα ήταν κρατημένη ειδικά για τον ισόβιο πρόεδρο της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Δεδομένου μάλιστα ότι ο Μουγκάμπε δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ο αστυνομικός συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου και προφυλακίστηκε.
Όσο για την ποινή του, αυτή ήταν έως και 12 μήνες πίσω από τα σίδερα.
Το παραπάνω "έγκλημα" έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης στην πόλη Μπουλαουάγιο με "δράστη" έναν αξιωματούχο του τμήματος ανθρωποκτονιών ονόματι Αλόις Μαμπχούνου.
Στο πλευρό του κατηγορούμενου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δικηγόροι και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι συνήγοροι του αστυνομικού αμφισβητούν τη νομιμότητα της σύλληψης υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται αδίκημα από τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμος, δημοσιευμένος στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, που να απαγορεύει την χρήση της τουαλέτας του προέδρου από άλλα άτομα, καθώς και να χαρακτηρίζει προεδρική τη συγκεκριμένη τουαλέτα στην οποία πήγε ο αστυνομικός...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια