Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κατερίνα Βρανά stand up comedian

“Αν ήξερα ότι θα απογειωθεί η καριέρα όταν πήγα να πεθάνω, θα το έκανα νωρίτερα!”
Σοκ προκάλεσε τον Απρίλιο του 2017 η είδηση ότι η Κατερίνα Βρανά νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο στη Μαλαισία, έπειτα από σκωληκοειδίτίδα που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, καθώς δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση από τους γιατρούς.
Η διεθνούς φήμης stand up comedian είχε πάθει σηπτικό σοκ. Επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα, έχασε την όρασή της και μετά από τέσσερις εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μυς.

Η Κατερίνα Βρανά σώθηκε, αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανέβει στη σκηνή. Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μια διαδικασία που, ωστόσο, απαιτεί τεράστια προσπάθεια και ψυχικό σθένος από την ίδια.
Η διεθνούς φήμης stand up comedian μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.
«Αν ήξερα ότι θα απογειωθεί η καριέρα όταν πήγα να πεθάνω, θα το έκανα νωρίτερα!», είπε χαρακτηριστικά, και κατόπιν πρόσθεσε: «Έμαθα να μη με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εμένα. Το λέμε και το ξαναλέμε αλλά σε νοιάζει. Απλώς να βρεις την ισορροπία του τι σε κάνει εσένα χαρούμενο και τι δέχεται ο άλλος».
Όπως αποκάλυψε, λόγω της νέας της κατάστασης χρειάστηκε να μείνει με τη μητέρα της, κάτι που χαρακτήρισε με χιούμορ τεράστιο λάθος. “Είμαι ακόμα λίγο παράλυτη λίγο τυφλή, λίγο μιλάω σαν να έχω μαστουρώσει… Κακώς βγήκα από το νοσοκομείο…”, ανέφερε γελώντας.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε πώς κάνει ό,τι μπορεί για να κρατά ανεβασμένη την ψυχολογία της συνεχίζοντας τη λογοθεραπεία, κάνοντας βελονισμό αλλά και εναλλακτικές θεραπείες.
«Έπαθα διάτρηση εντέρου και μολύνθηκε όλο το σύστημα. Μολύνθηκε το αίμα μου. Έπαθα σηψαιμία και μπήκα σε σοκ από το οποίο οχτώ στους δέκα πεθαίνουν. Εγώ την γλίτωσα και δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος! Λόγω της σηψαιμίας δημιουργήθηκε μια αλυσίδα θεμάτων που επηρέασαν και άλλα πράγματα και εν τέλει έχω ακόμα θέματα κίνησης, ισορροπίας, ομιλίας, όρασης. Όλα τα έχω και συμφέρω».
Όταν συνέβη αυτό ήμουν στην Μαλαισία για περιοδεία. Μπορεί αν ήταν κάποιο αυτοάνοσο που δεν το είχαμε βρει, μπορεί να ήταν φλεγμονή αλλά δεν νομίζουν οι γιατροί. Έχει γίνει όμως τόση πολλή ζημιά έκτοτε που δεν μπορούν να βρουν τι το ξεκίνησε» πρόσθεσε η νεαρή κωμικός. «Ότι γινόταν γύρω μου, όσο βρισκόμουν σε κώμα, έμπαινε μέσα στα όνειρα μου. Άκουγα και καταλάβαινα τα πάντα. Οπότε, όταν ξύπνησα, ήξερα και που ήμουν και το τι είχε γίνει».
«Πλέον έχω μεγαλύτερη αίσθηση πνευματικότητας. Δεν πιστεύω σε έναν συγκεκριμένο Θεό, αλλά όταν ξύπνησα από το κώμα, κατάλαβα ότι είμαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος, το οποίο είναι γεμάτο αγάπη. Είχα ήδη αυτοάνοσο στο έντερο που δεν το ήξερα, γιατί αγνόησα κάθε σημάδι. Δεν είχα πάει να το κοιτάξω. Το 2016 δεν έκατσα πάνω από δύο εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Ήταν συνεχόμενο. Ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη. Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που ήμουν κουρασμένη, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες» υπογράμμισε η Κατερίνα Βρανά.
«Όταν ξύπνησα από το κώμα, η πρώτη αντίδραση της οικογένειας μου ήταν "Κατερινάκι, είσαι καλά;" και τους είπα "Μια χαρά είμαι, η φωνή μου πού είναι;". Μου λένε "Δεν μπορείς να μιλήσεις;"» δήλωσε η stand up comedian.
«Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο για να ανοίξει ένας διάλογος, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση, η σωστή λέξη είναι "ανάπηρος". Επειδή, όμως, ισούται με το σακάτης δεν το λένε. Η κακιά λέξη είναι το σακάτης» εξήγησε για την εννοιολογική διαφορά των λέξεων «ανάπηρος» και «σακάτης».
Τέλος, διευκρίνισε ότι όταν κάνει η ίδια κάποιο αστείο για την αναπηρία της, είναι πολιτικά ορθό, αφού το κάνει εκείνη και μιλάει για τον εαυτό της.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια